Recept: papriky plněné hlívou, jáhlami, tofu a cuketou

Recept: papriky plněné hlívou, jáhlami, tofu a cuketou

Recept: papriky plněné hlívou, jáhlami, tofu a cuketou

Nevím jak vy, ale já docela často vařím podle toho, co najdu doma nebo se řídím tím, na co mám zrovna chuť. A přesně takhle vznikly tyhle netradičně plněné papriky. Ale od začátku...

Letos máme poprvé v životě skleník, a stejně tak poprvé pěstujeme papriky. Přiznám se, že jsem měla obavy, zda se vůbec nějaká paprika urodí, ale povedlo se a prvních šest paprik uzrálo do bodu sklizně. Jednu jsme snědli syrovou, abychom zjistili, jak taková domácí paprika chutná :-)

Ze zbylých pěti jsem zhotovila plněné papriky, ovšem ne tradičním způsobem.

Recept:

Papriky zbavíte stopky a semínek. Na pánvi usmažíte jednu cibuli nadrobno nakrájenou. Sotva zrůžoví, přidáte stejně tak nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou a koření dle chuti. Zhruba 10 minut smažíte, potom přidáte opět nadrobno nakrájenou cuketu a dalších deset minut smažíte. Nezapomeńte občas zamíchat, ať se vám směs nepřipálí.

Původně jsem chtěla do směsi přidat kuskus, ale spletla jsem si ho s jáhlami, což jsem si uvědomila poté, co deset minut po namočení zůstaly ve stavu před těmi deseti minutami. (Kuskus by vodu vstřebal.) Tak jsem použila ty. Před vmícháním do směsi na pánvi je třeba asi 8 minut povařit.

V misce rozmačkejte ochucené tofu a poté, co směs z pánve trochu prochladla, ji vmíchejte do tofu. My milujeme koriandr, směs jsem tedy ještě ochutila bobulkami koriandru a zasypala parmezánem.

Následuje důkladné promíchání a potom plnění paprik. Myslete na to, že papriky mohou pod tlakem vašich rukou prasknout, postupujte tedy opatrně a papriky sice naplňte po okraj, ale nepřeplňte. Pak ve sklenici promíchejte dva rajské protlaky s horkou vodou a cukrem. Vlijte na pekáč a naplněné papriky vložte do této omáčky, kterou poté ochutíte bobkovými listy a novým kořením. Na každou papriku položte plátek másla a pak už jen vložit do předehřáté trouby a péct při teplotě 180°C zhruba 12 minut.

Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše, nebo třeba chléb. To už je na vás...

Chcete se pochlubit vlastními recepty? Naší adresu znáte: redakce@celebritytime.cz

Těším se! Šéfredaktorka magazínu CelebrityTime Helena Váňová.