Seriál ZOO přijde o Marka Taclíka

Cesta Eduarda Novotného v seriálu ZOO skončila. Pro jeho představitele Marka Taclíka scenáristé připravili odchod v podobě nečekané smrti v Thajsku. Rodina Novotných tak zažije šok.

Marek Taclík se coby Eduard vypravil na rybářskou výpravu do Thajska – a tam na jeho postavu čekala smrt. Vlna tsunami ukončila jeho život, čímž v ZOO končí. „Do ustálené rodiny a harmonických vtahů bylo nutné vnést novou dynamiku. Všechny to mrzelo, ale v seriálech to tak je, že někdo musí zemřít,“ osvětlil linku rodiny Novotných scenárista René Decastelo.

Na řadu tak přichází vdova Alice a zlomená maminka Sidonie. „Ten den, kdy se točily chvíle, kdy se jako rodina dozvídáme, že je Eduard mrtvý, byly mou nejčastější rekvizitou papírové kapesníčky. Mám pocit, že taková témata už patří do života seriálu,“ svěřuje se Sabina Laurinová, jejíž Alice přišla o milovaného manžela Eduarda. „Rodina se s tím musela nějak vyrovnat. Samozřejmě nám bude Marek chybět. Byla s ním legrace, dost jsem se s ním jako s Eduardem nasmála a Jana nebude mít koho jako máma peskovat. Točit takové smutné scény je vždy zvláštní. Na place bývá legrace, je to taková obrana. Potom se to přetne hned, když se rozsvítí kamery. Člověk musí tu situaci vzít vážně a natočit to důstojně,“ přiznává Laurinová, ze které se tak nečekaně stala vdova.

Maminka Jana Švandová to vidí podobně. „Přišlo mi hlavně líto, že se naše rodina rozpadla a už nebude taková jako dřív. Je škoda, že Marek s námi není. Mně se s ním hrálo bezvadně, ale určitě se s ním potkám zase někde jinde. Je to škoda i pro diváky, ale to se zkrátka v téhle branži stává,“ přemítá Jana Švandová a po očku kouká na svou seriálovou vnučku Michaelu Pecháčkovou.

„Holky už to řekly a já to jen potvrzuji. S Markem byla vždy legrace. Bavily mě jeho hádky před kamerou s Janou i láskyplné pošťuchování se Sabinou. Vždy jsem na ně koukala a smála jsem se a taky se hodně učila. Je to pro mě velká škola a díky za to,“ přiznává Michaela a věří, že se s neobvyklou situací maminka s babičkou vyrovnají v seriálu co nejdřív. „S tou naší rodinou to zamíchá, to mi věřte a bude zajímavé to všechno sledovat,“ láká Pecháčková na další díly seriálu ZOO.

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama