Osvěžení pro tělo i duši: Dokonalý letní odpočinek s ledovým čajem

Léto je tady a konečně je ten ideální čas, kdy si můžete naplno užívat svého momentu pohody, a to nejen doma pod dekou, ale také venku na čerstvém vzduchu. A co by mohlo být lepšího než si dopřát chvilku relaxace s báječným letním drinkem v ruce?

Čas pro sebe je vzácný a měli bychom se naučit si ho nejen pravidelně dopřávat, ale také si ho skutečně užít. Ať už se pohodlně usadíte se svou oblíbenou knihou ve stínu stromů, poležíte si v houpací síti nebo si užíváte sluníčka na lehátku, v horkých dnech byste nikdy neměli zapomínat na dostatečný příjem tekutin. Vyzrajte na vysoké teploty a objevte nový způsob přípravy svého oblíbeného čaje. Vychutnejte si jej v podobě osvěžujícího ledového nápoje, obohaceného o nejrůznější sezónní lahůdky podle našich receptů. Buďte si jisti, že se do barevných drinků zamilujete už při prvním doušku.

Recepty na ledové čaje Pickwick

LEDOVÝ ČAJ S MÁTOU A LIMETAMI

4 sáčky Pickwick Mátového čaje

2 limety, nakrájené na plátky

½ salátové okurky nakrájená na kolečka

hrst čerstvé máty na ozdobu

2 lžíce medu

750 ml horké vody

hrst ledu

Čaj Pickwick Máta zalijte 750 ml horké vody a louhujte 3-5 minut. Podle chuti oslaďte medem a nechte vychladnout. Do džbánu přidejte plátky limety, kolečka okurky a hrst čerstvé máty. Můžete podávat s ledem.

LEDOVÝ ČAJ S LESNÍM OVOCEM

4 sáčky ovocného čaje Pickwick Lesní ovoce

1 lžíce citronové šťávy

2-3 lžíce třtinového cukru nebo sirupu s příchutí lesního ovoce

po hrsti ostružin, malin, borůvek a lesních jahod (můžou být i mražené)

listy jahodníku, borůvek nebo maliníku na ozdobu

500 ml horké vody

200 ml studené vody

led

Sáčky čaje Pickwick Lesní ovoce zalijte cca 500 ml horké vody a nechte 6-8 minut louhovat. Přidejte cukr nebo sirup podle chuti a nechte vychladnout. Po vychladnutí dochuťte čaj citrónovu šťávou, nasypte ovoce, led (nemusí být, pokud máte ovoce mražené) a ozdobte lístky jahodníku.

 

LEDOVÝ ČAJ S PŘÍCHUTÍ BEZU A CITRUSY

4 sáčky ovocného čaje Pickwick Citrusy s bezovým květem

5 lžic bezového sirupu

1 citron, nakrájený na tenké plátky

1 limeta nakrájená na tenké plátky

lístky meduňky

500 ml horké vody

250 ml sodovky

led

Sáčky čaje Pickwick Citrusy s bezovým květem zalijte cca 500 ml horké vody a nechte vylouhovat 6-8 minut. Oslaďte bezovým sirupem a dejte vychladit. Citron a limetu pečlivě omyjte, pokrájejte na plátky a společně s lístky meduňky přidejte do vychlazeného čaje. Dolijte sodovkou a podávejte s ledem.

BRUSINKOVÝ LEDOVÝ ČAJ S MALINAMI

4 sáčky ovocného čaje Pickwick Brusinky s malinami

200 ml brusinkového džusu

2 hrsti čerstvých nebo mražených malin

lístky máty

500 ml horké vody

hrst ledu

Sáčky čaje Pickwick Brusinky s malinami zalijte 500 ml horké vody a nechte je vylouhovat 6-8 minut. Dejte vychladit. Vychlazený čaj smíchejte s brusinkovým džusem a malinami. Podávejte ozdobené lístky máty, případně s ledem.

LEDOVÝ ČAJ S BROSKVEMI

4 sáčky černého čaje Pickwick Earl Grey

1 zralá broskev

cca 2 lžíce třtinového cukru

5 plátků čerstvého zázvoru

citronová šťáva z půlky citronu

lístky máty na ozdobu

500 ml horké vody

250 ml vychlazené sodovky nebo vody

pořádná hrst ledu

V 500 ml horké vody vylouhujte 4 sáčky černého čaje Pickwick Earl Grey společně s plátky zázvoru. Černý čaj vyjměte po 1-3 minutách, ale zázvor nechte ve džbánu. Oslaďte podle chuti a nechte vychladnout. Následně přidejte broskev nakrájenou na tenké plátky a dolijte vychlazenou sodovkou. Dochuťte citrónovou šťávou, přidejte led a ozdobte mátou.

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama