„MOC TO NEPROŽÍVEJ!“ ZNÁMÝ BUBENÍK A ČLEN SKUPINY OLYMPICVYDÁVÁ SÓLOVÉ ALBUM     

Vychází sólové album bubeníka Olympiku Martina Vajgla s názvem Moc to neprožívej! Skvělé poprockové album je dostupné ve formě LP na 180gramovém vinylu a také na CD a digitálně.


Martin Vajgl je známý jako muzikant, který za bicí soupravou prospěl mnoha kapelám, jako jsou Vltava, Čechomor, Wanastovi Vjecy a nyní již deset let Olympic. Jeho hudební talent však zasahuje i hru na další nástroje a potřebu skládání hudby i textů, které si sám i interpretuje. Jak s oblibou říká: „Nepovažuji se za zpěváka, ale spíš za vypravěče vlastních písní, což jim snad ale dodává důvěryhodnost a autenticitu.

Po tichém debutu před pěti lety se Martin Vajgl rozhodl oslavit blížící se padesátiny vydáním nového autorského alba Moc to neprožívej! Na desetipísňovém titulu se mísí rázné kytarové riffy, rockové prvky, rytmické experimenty i poprockové kusy, jako je například klipová skladba „Jedu autem“. Texty písní jsou upřímné a přirozené, přibližují Martinův osobní pohled na různé životní výzvy.

„Předchozí album byl v podstatě ‚šuplík‘ starých písniček, u kterých jsem byl přesvědčen, že stojí za to je po letech dodělat a dát světu. To je na tom albu určitě patrné. Nová deska je proti tomu odrazem aktuálního stavu myšlenek, pocitů i názoru na to, jak se chci hudebně vyjadřovat. Textově jde občas o hodně niterné věci reflektující citové záležitosti i o reakci na společenské změny a trendy, které generačně vnímám. Myslím ale, že ty dvě desky spolu souvisejí, a dá se říct, že do jisté míry jde o logické pokračování Zakopaných romancí,“ prozrazuje k novému albu Martin Vajgl.

Většinu alba si Martin nahrál sám ve svém domácím studiu, avšak na albu také spolupracoval s vynikajícími hudebníky, jako jsou kytaristé Norbi Kovács a Ondřej Pátek. Hostujícími zpěvačkami jsou Tereza Chovítová a Hana Kostelecká a do sborových vokálů přispěl i Martinův kolega z Olympiku Pavel Březina. Mastering pro LP i CD pak pečlivě provedl Pavel Karlík ve studiu SONO records.

Limitovaná edice alba Moc to neprožívej! ve formě 300 kusů na vinylu a CD je výjimečným dárkem k Martinovým kulatým narozeninám a také milým vzkazem pro jeho fanoušky, kteří ocení přirozenou melodii písní, autentické texty a stylovou rozmanitost.

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama