Audiokniha Šťastný vyvolený v podání herců Divadla Verze pobaví i překvapí

Je velký sportovec, nepije, děti ho mají rády. Ideální partner ale není. Je totiž tak trochu jiný… Jak moc jiný? Co je ještě „normální“ a „etické“, a co už přesahuje mez? Lavírování na hraně, skvěle načasovaný humor a také mnoho příležitostí k zamyšlení přináší Šťastný vyvolený. Konverzační hra s nečekaným rozuzlením, ze kterého až mrazí. Po mimořádném úspěchu, které dílo sklidilo v podání Divadla Verze, si ho nyní mohou zájemci vychutnat i jako audioknihu. Stejné nastudování, totožné hvězdné obsazení a superprodukční zpracování jsou pro posluchače příslibem, že tahle volba bude správná.

Děj svižné komedie od francouzského autora Erica Assouse je zasazen do současnosti. Odehrává se během večeře, na kterou manželé Greg a Melanie pozvou svého kamaráda Jeffa. Shodou okolností se na ní objeví i Jeffova bývalá přítelkyně Charlie. Dorazí v doprovodu svého vyvoleného, který je „trochu jiný“.  Naplno se tak rozjíždí příběh o vztazích, stále aktuálním tématu strachu z neznámého a násilí ve společnosti, ale také o vypořádání se s minulostí.

Sehraná parta i zvukové kulisy umocní posluchačský zážitek

Stejně jako v nastudování Divadla Verze i tady excelují Jana Janěková ml., Linda Rybová, Igor Chmela, David Matásek a Matouš Ruml. Z divadelního provedení znali herci celý text nazpaměť. To je při nahrávání audioknih výjimečné. „Pro herce to znamenalo více klidu, ale také prostoru pro improvizaci. Mohli si více vyhrát s drobnými nuancemi. Zároveň jsme udělali vše pro to, aby prostory studia připomínaly reálný byt, v němž se sejde parta přátel u večeře. Nechyběly sklenky, drobné občerstvení a podobně. Dialogy i zvukové kulisy tak působí velmi autenticky,“ upřesňuje za Audioteku šéfproducent Michal Sieczkowski.

Režie se stejně jako v případě divadelního zpracování ujal Thomas Zielinski. Jak sám říká, s interprety příliš práce neměl, protože jsou skvěle sehraní z divadla. „Orientoval jsem se tedy především na to, aby v rámci audioknihy vyniklo prostřednictvím mluveného slova vše, co je potřebné k zachycení vtipu, ale i napětí, které v návštěvníkovi představení vyvolají vizuální dojmy. Například když se na divadle objeví v ruce herce pistole, divák ji jednoduše vidí. V audio verzi je třeba ji zmínit,“ vysvětluje Thomas Zielinski. Audiokniha má shodně s divadelním představením délku 1,5 hodiny.

Oblíbené adaptace divadelních her

Šťastný vyvolený je již druhou hrou z repertoáru Divadla Verze, které si Audioteka vybrala k superprodukčnímu zpracování založeném na špičkovém zvuku, efektech a hereckých výkonech. První byla hořkoostrá komedie Lutze Hübnera o osobitém vztahu rodič vs. učitel s výstižným názvem Úča musí pryč. Posluchači ji na webu Audioteky ocenili nejvyšším možným hodnocením. I to bylo jedním z důvodů, proč se největší tuzemská audioknižní platforma k této spolupráci vrátila a chce ji dále rozvíjet i do budoucna.

Audiokniha Šťastný vyvolený je již nyní k zakoupení na www.audioteka.cz. Poslechnout si ji můžete také v rámci streamingové platformy Audioteka Klub.

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama