Drsné prozření v Ulici. Jak se Skyler vybarví a jak se to podepíše na vztahu s Františkem?  

Květen je lásky čas, ale pro Františka ze seriálu Ulice na TV Nova se tento měsíc stane měsícem smutných pravd a prozření. Definitivně mu totiž spadnou jeho růžové brýle. Až dosud si stále myslel, že se Skyler mají druhou šanci a že opět budou spolu se synem Chrisem tvořit šťastnou rodinu. Teď zjistí, jak byl naivní… Co pro něj bude hodně velkou podpásovkou? Jak se Skyler znovu vybarví? Co Františkovi provede? A jak to ovlivní jejich vztah?

Snad každá postava ze seriálu Ulice, který vysílá TV Nova, má někoho, kdo jí fatálně změnil život, nebo svého osudového partnera. Pro Františka (Matyáš Valenta), jehož příběh sledujeme v Ulici od jejího samého začátku, to je Holanďanka Skyler van Ruyter (Michelle Hansen), do které se zamiloval během svých studií na gymnáziu, když Skyler přijela na dva týdny na výměnný pobyt. Láska jim vydržela i přes odloučení, když se Skyler vrátila domů, do Amsterdamu. Přestože se viděli jen občas, jejich vztah nabral hodně rychle na obrátkách, takže Skyler po několikaměsíční známosti otěhotněla. Dítě si i přes nesouhlas rodičů nechala, a tak František maturoval už jako táta malého Chrise (Michael Lorenc).

Kvůli rodině se František odstěhoval do Amsterdamu, rezignoval na studium na vysoké škole, jen aby mohl být se synem a Skyler. Jenže ta se rozhodla jít za svým snem. Místo péče o malého syna odletěla do Ameriky na několikaměsíční turné s jedním projektem. Zatímco se František staral o dítě, Skyler se znovu zamilovala. Po návratu domů se s Františkem rozešla, sbalila syna a odstěhovala se k Dirkovi, s nímž záhy na to odletěla na Nový Zéland.

František se z toho dlouho vzpamatovával. Skyler nedokázal odpustit její zradu, a hlavně to, že ho připravila o syna. Po několika letech a rozchodu s problémovým Dirkem se Skyler znovu naplno vrátila Františkovi do života. Začala o něj bojovat, podařilo se jí rozbít mu vztah s Bárou (Eliška Bašusová). František znovu podlehl vzájemné chemii, která mezi nimi stále je. Uvěřil, že dostali druhou šanci, že můžou spolu s Chrisem zase tvořit šťastnou rodinu. Dokonce se rozhodl kvůli Skyler obětovat další studium na vysoké škole. Jenže pro Skyler to je málo. Naplno se vrhla do práce na nových projektech bez ohledu na Františka a jejich společné plány. Jedno se jí ale musí nechat – Františkovi nabídla spolupráci a cestování po světě s tím, že o malého Chrise by se starali její rodiče (Amy Huck, Thomas Zielinski), jak je tomu dočasně nyní.  

Pro Františka i jeho druhou mámu Anču (Ljuba Krbová) je toto Skyleřino sobectví docela velkou ťafkou. František dlouho doufal, že se nakonec se Skyler domluví, najdou spolu kompromis, že pro oba bude nejvyšší prioritou jejich syn. Teď ale přijde další podpásovka. Akční Skyler bere věci, jak přijdou. Realizuje se v nových projektech a v zajímavé práci s tím, že o syna je postaráno. Sice tvrdí, že jí Chris chybí, ale používá to spíš jen k citovému vydírání Františka. Tomu nyní naplno dojde, že Skyler se vlastně nezměnila. Je stejně egoistická jako dřív. On s ní může buď držet krok, nebo má smůlu… Co ho raní nejvíc? Co rozpoutá obrovskou krizi v jejich vztahu? Proč dokonce padne slovo rozchod? Odpovědi na tyto otázky přinesou nové epizody Ulice.  

A jedna perlička na závěr. V roli moderátorky, která bude Skyler zpovídat ve studiu, se objeví skutečná rozhlasová moderátorka rádia Frekvence1 Lubka Ponížilová. Scéna se natáčela v ateliérech Ulice, v prostředí studia hudební režie.

Premiérové díly seriálu Ulice vysílá TV Nova od pondělí do pátku v podvečerním čase od 18:30 hod. S týdenním předstihem jsou divákům k dispozici na Voyo.

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama