NATURHOUSE: nové jarní recepty, řepa

NATURHOUSE: nové jarní recepty, řepa

NATURHOUSE: nové jarní recepty, řepa

www.naturhouse-cz.cz


POSILUJÍCÍ KOKTEJL Z ČERVENÉ ŘEPY

Ingredience: 1 červená řepa, 2 jablka, 4 mrkve, asi 1 cm zázvoru, celerová nať na ozdobu Postup: Ovoce a zeleninu očistěte, dejte do odšťavňovače a prolisujte. Ozdobte celerovou natí. Podávejte.

ZELENINOVÉ ŠŤÁVY NA PODPORU FUNKCE JATER

A/ Karotková

B/ Karotka, červená řepa a okurka (300 g karotky, 100 g červené řepy, 100 g okurky)

C/ Karotka a špenát (300 g karotky, 200 g špenátu)

Tip: Tyto zeleninové šťávy je možné zakápnout kvalitním olejem, díky čemuž tělo dokáže lépe využít vitamíny rozpustné v tucích.

Fenyklová polévka

Suroviny: 1 fenykl, 350 g hrášku, 1 cibule, česnek, olej, libeček a petrželka

Postup: Na cibulce a česneku orestujte mražený hrášek a pokrájený fenykl, podlijte vodou a pak rozmixujte. Dochuťte libečkem a petrželkou.

Pomazánka z červené řepy

Suroviny: 1 lučina linie, 1/2 uvařené červené řepy, 1 kostička křenu, sůl, pepř

Postup: Červenou řepu a křen nastrouhejte najemno a smíchejte s lučinou linea. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.