Zkuste víkendový oběd podle těchto receptů!

Zkuste víkendový oběd podle těchto receptů!

Zkuste víkendový oběd podle těchto receptů!

Odlehčené recepty RACIO: Poctivá kukuřičná polévka a netradiční úprava uzeného pstruha

Kukuřičný krém a zapékaný uzený pstruh s toasty – perfektní kombinace, která zasytí a zahřeje, a to zcela bez výčitek! Připravte si lehký oběd nebo večeři s pomocí těchto jednoduchých receptů.

 

Kukuřičný krém

4 porce

9 plátků Cornies kukuřičné s mořskou solí

250 ml smetany ke šlehání

½ litru zeleninového vývaru

½ litru mléka

1 cibule

3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového oleje

300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené)

Sůl

Muškátový oříšek

Bílý pepř

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 – 15 minut. Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených Cornies a necháme na mírném ohni vařit pět minut. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

Na závěr polévku ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.

 

Zapékaný uzený pstruh

4 porce

8 ks Toastů multigrain

200 g uzeného pstruha

250 g čerstvého špenátu

1 cibule

2 stroužky česneku

Čerstvá bazalka

3 lžíce olivového oleje

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a čerstvý opravný špenát. Chvilku necháme dusit na mírném plamenu, dokud špenát nezavadne. Poté osolíme a opepříme. Na plech si připravíme multigraint Toasty, potřeme je olivovým olejem a rozdělíme na ně připravenou špenátovou směs. Na toast naaranžujeme kousky pstruha a vše dáme na cca 10 – 15 minut zapéct na 180 °C.

Poté dozdobíme čerstvou bazalkou a teplé podáváme.