Tyhle recepty z vás udělají kulinářskou hvězdu!

Tyhle recepty z vás udělají kulinářskou hvězdu!

Tyhle recepty z vás udělají kulinářskou hvězdu!

Těstoviny? Pasta! Tyhle recepty si nenechte ujít!

Chuť, vůně a lákavý vzhled nemusí být všechno. Moderní pasta musí být elegantní a šik, a také trochu svůdná, musí lákat neotřelou kombinací a čerstvými sezonními surovinami.

Pasta je móda, pasta je poetika, paste je krása, zábava a inspirace. Pasta má nový style. Adriana Pasta Style.

Vytvořili jsme originální kolekci receptur určenou nejen pro Podzim 2015. Inspirovali jsme se přírodou a barvami podzimu.

Pozvali jsme vyhlášené gurmány Mahulenu Bočanovou, Petra Vondráčka a Gabrielu Kratochvílovou, aby byli prozradili své nejtajnější chuťové preference kuchařskému mistrovi nejpovolanějšímu: Tomáši Kalinovi, jež se specializuje na přípravu těstovin více než deset let.                       Díky této spolupráci se zrodila kolekce Adriana Pasta Style 2015: Podzimní pábení. Výjimečné jsou nejen její podzimní barvy, ale také podzimní chutě: něžná a jemná dýně, voňavé švestky s perníkem, nebo zasněný estragon, chilli papričky v ostrém popíchnutí chuťových pohárků, které určitě rozproudí krev v sychravém podzimním počasí.

Všechny receptury jsme vytvořili za použití nejkvalitnějších těstovin Adriana se 100% obsahem semolinové mouky. Nechť se krásné tvary Adriany a netradiční receptury stanou ozdobou a svůdnou zábavou Vašich podzimních dní!

 

Torti s chilli, koriandrem a limetkou

50g těstovin Torti ADRIANA

1 ks menší červené a zelené papriky zbavené jadýrek

50 g salátové okurky

½ dcl olivového oleje

10g čerstvých klíčků

10g sekaných burských oříšků/nesolených/

1ks čili papričky

10 ks lístků koriandru

vnitřní lístky salátu friseé

½ limetky

sůl

V dobře osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny.

Papriky nakrájejte na tenké proužky, stejně tak salátovou okurku. Nudličky musejí být dlouhé a stejně tenké.

Opatrně odstraňte z chilli papriček jadérka a nakrájejte je na velmi drobné kousky.

Z koriandru natrhejte všechny hezké lístky a několikrát je překrájejte.

Smíchejte limetkovou šťávu s chilli papričkami, olejem a solí.

Do takto připravené tekutiny vložte nakrájenou zeleninu, klíčky a koriandr a těstoviny a vnitřní lístky salátu friseé.

Při servírování posypte burskými oříšky.

 

Linguine s candátem a červenou řepou

60g těstovin Linguine ADRIANA

150g filé z candáta

4ks stroužků česneku

½ vařené červené řepy

10 g másla

½ dcl olivového oleje

½ dcl smetany 31%

snítka čerstvého kopru

sůl

V dobře osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny.                                                                                                                                Stroužky česneku nakrájejte nejlépe pomocí struhadla na tenké plátky, potom je blanšírujte (Blanšírování je tepelná úprava, kdy vložíte česnek do vroucí vody, necháte jen krátce povařit, vyndáte ho do studené vody a poté ubrouskem dobře vysušíte.)

Vysušený česnek osmažte v rozehřátém oleji, vyndejte na ubrousek a lehce osolte.

Na pánvičce rozehřejte olivový olej, přidejte osolené filé z candáta, dobře z každé strany opečte a přidejte máslo. Vložte do vyhřáté trouby na 120 stupňů asi na 15 minut.

Červenou řepu rozmixujte na kaši.

Na pánvičce dejte smetanu, mírně osolte a nechte přivést k varu, potom přidejte kaši z červené řepy.

Několikrát promíchejte s těstovinami, vařením se smetana zredukuje a zhoustne a společně s červenou řepou obalí a těstoviny obarví.

Jako dekoraci při aranžování na talíř použijte usmažený česnek a snítek kopru, rybu polijte směsí olivového oleje a másla, ve které se pekla.

 

Dýňový krém s cappaletti

30 g těstovin Cappaletti ADRIANA

1 menší Hokkaido dýně

5g dýňových semínek

1 dcl smetany 31%

½ dcl dýňového oleje

½ dcl olivového oleje

řapíkatý celer

sůl

V dobře osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny.

Dýni Hokkaido rozkrojte na půl, vypeckujte, lehce osolte a dejte tak jak je ve slupce péct do trouby na 140 stupňů. Čas pečení je závislý na velikosti dýně, ale dýně musí být měkká.

Část upečené dýně rozmixujte společně s olivovým olejem, solí a smetanou.

Druhou část dýně nakrájejte na drobné kostičky a přidejte je do rozmixované směsi, dle chuti dosolte.

Dýňové semínka rozsekejte na hrubo.

Řapíkatý celer nakrájejte na co nejtenčí nudličky a nechte chvilku stát v osolené studené vodě.

Uvařené těstoviny promíchejte s dýňovým olejem a lehce osolte.

 

Gobetti Rigati s králičím masem, fenyklem a estragonem

60g těstovin Gobetti Rigati ADRIANA

120g králičího hřbetu

1 list mangoldu (popřípadě pak-pak soi)

1ks fenyklu

1ks jablko (menší)

5ks lístků estragonu

30g dijonské hořčice

50g cukru

máslo

trocha sezamu

¼ l jablečného octa

sůl

V dobře osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu.

Estragon nasekejte nadrobno.

Králičí hřbet očistěte a osolte, vezměte ½ dávky dijonské hořčice a dobře maso hořčicí protřete.

Potom maso na olivovém oleji lehce opečte, přidejte máslo tak, aby byl králičí hřbet do půlky ponořený do másla a do vlastního výpeku z opékání, přidejte nasekaný estragon.

Hřbet dejte do trouby na 80 stupňů, asi na 20-30 minut - dle velikosti hřbetu, během pečení několikrát maso otočte.

Z olivového oleje, jablečného octa, soli a cukru udělejte nálev.

Jablko oloupejte a nakrájejte na libovolné tvary, takto připravené jablko vložte do nálevu, fenykl nakrájejte na libovolné tvary a také ho vložte do nálevu. Vyberte menší lístek mangoldu a vložte ho celý, popřípadě půlku, do nálevu.

Těstoviny promíchejte s trochou olivového oleje a osolte.

Do výpeku z upečeného králíka zamixujte druhou polovinu dávku hořčice. Tuto směs použijete jako omáčku (dip).

Jako dekoraci posypte sezamem.

 

Tortiglioni se zvěřinovým ragú a houbami nameko

60g těstovin Tortiglioni ADRIANA

120 g očištěného masa ze zvěřiny nejlépe srnčí hřbet

30 g lišek

10g hub nameko (šupinovka nameko)

20g cibule

20g červené cibule

½ slunečnicového oleje

10 g másla

1 polévková lžíce švestkových povidel

sůl

klíčky červené řepy na dekoraci

V dobře osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu.

Očištěné maso nakrájejte na stejně velké kostky, nejlépe velikosti cca 2x2 cm, lehce osolte a nechte chvilku odležet.

Obyčejnou cibuli nakrájejte najemno a orestujte na oleji do hněda, potom přidejte povidla, dobře promíchejte, krátce orestujte a zalijte připravenou vodou (vývarem).

Nechte pomalu dusit, pokud možno nepodlévejte. Při pomalém dušení kvalitní maso brzy změkne pouze ve vlastní šťávě zahuštěné povidly.

Na másle orestujte houby a červenou cibuli a přidejte k měkkému masu v povidlové omáčce.

Těstoviny osolte a promíchejte na pánvičce od masa.

Při servírování můžete ozdobit například klíčky červené řepy.

 

Creste de Gallo s marinovanými švestkami a perníkem

40 g těstovin Creste de Gallo ADRIANA

50 g čerstvých švestek

20 g perníku na strouhání

20 g zakysané smetany

10 g hnědého cukru

20g másla

1dcl červeného vína

1 ks hroznového vína

1 ks physalis

sůl

V dobře osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny

Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky, v teplém másle nechte roztát třtinový cukr a švestky v něm lehce orestujte, promíchejte.

Takto připravené švestky zalijte červeným vínem a velmi krátce povařte, švestky se nesmí rozvařit, mají jen mírně změknout.

Zakysanou smetanu rozmíchejte tak, aby byla vláčná.

Část perníku nastrouhejte na jemném struhadle a část na hrubším struhadle – hruběji nastrouhaný nastrouhání použijete jako ozdobu.

Hroznové víno i physalis nakrájejte na tenké kolečka.

Při nakládání na talíř dbejte na to, aby švestky a těstoviny byly teplé a zakysaná smetana naopak studená.

Ozdobte hrozny, physalisem a perníkem.


 

Značka Adriana vyrábí nejkvalitnější těstoviny ze 100% semoliny v 19 nápaditých tvarech. Nejkvalitnější semolinová mouka zaručuje, že se těstoviny nerozvaří a po vychladnutí se neslepí.

Používejte I vy kvalitní těstoviny Adriana, které vyhrály anketu „VOLBA SPOTŘEBITELE 2013“ v kategorii těstovin!