Tuňákový salát s červenou řepou

Tuňákový salát s červenou řepou

Tuňákový salát s červenou řepou

Milí čtenáři,

         přináším vám inspiraci na zdravou večeři, jejíž příprava trvá maximálně deset minut. Tato porce je pro dva.

Ingredience:

2 tuňákové konzervy

1 malá sklenice naložené řepy

20 ks černých oliv

8 ks sušených rajčat

20 ks malých kapar nebo 10 velkých

1 malá konzerva naložené kukuřice

1 vejce uvařené natvrdo

citrónová šťáva

strouhaný sýr

Do misky vsypeme nakrájené olivy, řepu, kapary, kukuřici a pokrájená sušená rajčata. Důkladně promícháme a potom vložíme kousky tuňáka.  Ty pokapeme šťávou z půlky citrónu. Oloupeme vejce vařené natvrdo. Promícháme tuňáka s ostatními ingrediencemi a nahoru položíme rozpůlené vejce. Může být i nakrájené na plátky jako na chlebíčky.

Posypeme strouhaným sýrem a podáváme buď s pečivem nebo různými plackami.

Přeji vám dobrou chuť! Helena Váňová