S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty

S podzimem grilování rozhodně nekončí, inspirujte se našimi recepty

Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recepty, které vznikly ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

 Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

Potřebujete:

500 g kuřecího masa 

2 lžíce citronové kůry 

2 chilli papričky 

1 vejce 

sůl

pepř

zelené fazolky

anglická slanina

olej

Selský bílý jogurt Hollandia 

citronová šťáva

čili

 Postup:

  1. Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.

  2. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.

  3. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.

  4. Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.

  5. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.

  6. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

    Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem (5 porcí)

    Potřebujete:

    Posypka na buchtičky:

    28 g špaldové mouky
    14 g vloček
    22 g třtinového cukru
    22 g másla
    15 g nahrubo nasekaných arašídů

     Postup – posypka:

    1. Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat. 

    2. Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku. 

    3. Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.

    Buchtičky (cca 5 kusů): 

    32 g vloček
    32 g hladké mouky
    32 g špaldová mouky
    3 g soda na pečení
    špetka soli
    66 g másla 
    22 g třtinového cukru
    116 g Selského bílého jogurt Hollandia
    2 vejce 

     Postup – buchtičky:

    1. Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.

    2. Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.

    3. Do směsi vmícháme jogurt a vejce. 

    4. Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky). 

    5. Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.

     

    Ananas (6 kusů)

    limetová šťáva z jedné limety

    ½ ananasu  
    50 g třtinového cukru
    40 ml vodky 

     Postup:

    1. Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka. 

    2. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril. 

    3. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. 

    4. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.

      Zmrzlina z Bio Bifi Drinku

      3 kusy Bio BIFI drink Hollandia mango a ananas 

       

      Postup:

      1. Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne. 

      2. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.

      3. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.