Slavnostní HUSA právě přiletěla do Bageterie Boulevard jako specialita konce roku

Slavnostní HUSA právě přiletěla do Bageterie Boulevard jako specialita konce roku

Slavnostní HUSA právě přiletěla do Bageterie Boulevard jako specialita konce roku

Přichází nová limitovaná edice s nádechem slavnostní zimní hostiny, navíc v neotřelém slovenském podání. Menu Specialité du Chef HUSA právě odstartovalo v Bageterii Boulevard a připravil ho nikdo jiný než známý šéfkuchař Marcel Ihnačák. Pokud tedy toužíte po rychlém, ale skutečném gastronomickém zážitku s puncem výjimečnosti, skočte si na dva plátky křupavého chleba, které v sobě skrývají pečenou husičku, dýňové chutney, dresink s bílou ostružinou a samozřejmě nechybí ani typický slovenský sýr oštěpek a lístky špenátu.

Letošní advent rozhodně nepřinese na naše talíře jen každoroční klasiku v podobě kapra, ale také delikátně vyladěnou limitovanou edici od Bageterie Boulevard. Ta vsadila na slavnostní pokrm v podobě pečené HUSY, v našich krajích velmi oblíbenou, ovšem v originální kombinaci s typickými slovenskými surovinami. Pečenou husu tak doplňuje tradiční sýr oštěpek, který je ale i u nás velmi populární. Jedná se o horský sýr, jenž se původně vyráběl “odštípnutím” od sladkého sýra. Při celém výrobním postupu oštěpku je pak důležité jeho uložení do dřevěné formy, kde se nechává odstát a následně se máčí ve slaném nálevu, díky němuž získává svoji nezaměnitelnou chuť. Zimní syté a vydatné chutě pak u HUSY dále doplňuje nasládlé chutney z dýně s růžovým pepřem a dresink s exotickou bílou ostružinou.

HUSA z Bageterie Boulevard je časově omezená nabídka, proto pokud si chcete užít tu pravou zimní atmosféru, vydejte se do nejbližší bageterie co nejdříve. Limitovanou edici si navíc můžete vychutnat i v kombinaci s některým z typických zimních Hot drinků, jako je Jablečné brandy, Zázvorový čaj nebo Kokosové Latté.

Více se o Bageterii Boulevard a jejich novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.