Sladké mlsání s PEDRO

Sladké mlsání s PEDRO

Sladké mlsání s PEDRO

Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti

Těsto:
3 vejce
180g třtinového cukru
1 lžička javorového sirupu
240g polohrubé mouky
1,5 rovné lžičky kypřící sody
1,5 rovné lžičky prášku do pečiva
1 vrchovatá lžička skořice
200 ml oleje
7 mrkví, nastrouhaných nahrubo
špetka soli

 

Krém:

600g smetanového termizovaného sýru typu lučina
120g másla
160g moučkového cukru (nebo podle chuti)
1 lžička javorového sirupu
trocha citronové šťávy
3 různé potravinářské barvy


 

2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků

Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Nalijte do vymazané dortové formy a pečte přibližně hodinu na 180°C.

Mezitím vyšlehejte změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou dohladka. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Krém rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou a použijte k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.

Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort z venku bezbarvým krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle vaší fantazie a nechte vychladit v lednici.

Množství je určeno pro formu o průměru 18 cm.