Skořice zahřeje po těle i na duši, stejně jako nové sušenky od Zemanky

Skořice zahřeje po těle i na duši, stejně jako nové sušenky od Zemanky

Skořice zahřeje po těle i na duši, stejně jako nové sušenky od Zemanky

Biopekárna Zemanka zařadila do své nabídky novinku, která rozproudí nejen vaše chuťové buňky. Skořicové hrudky vám připomenou, že stačí spojit pár poctivých ingrediencí a vznikne dobrota jako od maminky. Základ tvoří kvalitní mouka, slunečnicový olej, kakaové máslo a třtinový cukr, jemnou chuť pak podtrhne skořice a vanilkové aroma. Skutečně tak jednoduché to je, navíc v bio kvalitě. Zbytečnosti v podobě éček a palmového oleje tady proto nečekejte. Sušenky jsou navíc plně z rostlinných surovin, takže si na nich pochutnají i vegani.

Nové sušenky od Zemanky vsadili tentokrát na oblíbené koření původem z Asie, skořici. Ta si ale probojovala cestu i do našich kuchyní. Co by byl bez skořice jablečný štrúdl, rýžový nákyp nebo koblížky? Tato jemně nasládlá kůra je však víc než jen položka na seznamu ingrediencí, má také pozitivní účinky na lidské zdraví. Dokáže pomoci se zažívacími problémy, zvyšuje mozkovou aktivitu a traduje se o ní, že působí jako přírodní antibiotikum. Jejím benefitem je také obsah vitamínů a minerálů a antioxidační účinky.

Pokud jste doteď ještě váhali, určitě se vyplatí skořici přidat do svého jídelníčku. Zkuste třeba právě nové Skořicové hrudky od Zemanky, která ctí rodinnou recepturu a tradici pekařského řemesla. Vychutnat si sušenky můžete jen tak k odpolední kávě nebo je použít jako základ pro oblíbený dezert. Stačí je rozdrtit, vytvarovat do kulaté formy a přidat jednoduchou náplň z tvarohu a mascarpone. Ta se dá doplnit o jablka, hrušky, banány či čokoládu, se kterou skořice tvoří skvělou kombinaci.