Argentinský koncept přichází do Prahy
Restaurace Gran Fierro nově nabízí nedělní brunch
Pražská restaurace Gran Fierro je opět o něco blíže domovské Argentině. Od poloviny
ledna je součástí pravidelné nabídky nedělní Gran brunch, který má v Argentině
dlouhou tradici a je pro zemi velmi typický. Pro koncept brunche se majitel Juan Cruz
Pacin rozhodl především proto, že něco podobného mu v Praze chybělo. Gran brunch
probíhá formou bufetu a hosté mají možnost ochutnat široké množství pokrmů.
Nechybí samozřejmě tradiční ledový čaj maté.
Původní bistro El Fierro se zhruba před rokem přestěhovalo do centra Prahy. Pár metrů od
Národní třídy vznikla malá Argentina ve velkém stylu – Gran Fierro. Záměrem Juana Cruze,
majitele restaurace, však nebylo pouze kopírovat to, co zná ze své rodné země. To se týká
nejen interiéru, ale také jídelního lístku. Moderní přístup a inovativní trendy mají v restauraci
zelenou.
Program brunche začíná bufetem, který zahrnuje saláty a tapas, empanadas, ochutnat
můžete například roastbeef s tuňákem a ančovičkovou omáčkou. Poté již přichází na řadu
hlavní jídla z grilu a vše je zakončeno dezerty. V rámci brunche mají návštěvníci
neomezenou konzumaci oblíbeného ledové čaje maté, citronády či kávy z pražírny La
Bohéme.
Přátelská atmosféra a výborné jídlo
„Cílem brunche je nejen servírovat jídlo, ale také vytvořit příjemnou přátelskou atmosféru,“
uvádí majitel Juan Cruz. Tu pomáhá udržovat nejen živá hudba, ale také personál restaurace
v čele s šéfkuchařem Sergio Guerrerosem. Rezervace na nedělní Gran brunch není
podmínkou, avšak doporučuje se. Při rezervaci do čtvrteční půlnoci navíc hosté obdrží
příjemnou slevu. Gran brunch probíhá každou neděli od 11h do 15 h. Jídla jsou podávána
opakovaně po celou dobu brunche a je tak možné přicházet postupně. A nejčastější rada na
závěr od prvních hostů: „Ochutnávejte, vychutnávejte a nezapomeňte si ponechat dostatek
místa na další chody.“
Gran Fierro
Voršilská 14, Praha 1