Pusťte jaro do kuchyně aneb inspirace na velikonoční pečení

Pusťte jaro do kuchyně aneb inspirace na velikonoční pečení

Pusťte jaro do kuchyně aneb inspirace na velikonoční pečení

Jaro klepe na dveře a s ním i velikonoční svátky. Nechte se inspirovat hravým receptem na sladké pohoštění a připravte koledníkům stylovou výslužku v podobě svěžích mechových cupcakes. Uvidíte, že s nimi budete slavit velký úspěch, navíc třeba potěšíte i případné sváteční hosty.

Zelená je barva jara, vždyť jakmile sluníčko trochu prohřeje prochladlou půdu, hned se všechno zazelená a na světě je tak nějak radostněji. Nechte se inspirovat a přeneste tuto barvu i na vaši sváteční tabuli. Fantazii se meze nekladou a dvojnásob to platí v kuchyni. Připravte letos na oslavu Velikonoc jedinečné pohoštění, které ocení děti i dospělí. Pro milovníky sladkého upečte mechové cupcakes zdobené bonbony Haribo ve tvaru kytiček. Uvidíte, že rodině i přátelům zachutnají tak, že se ani nenadějete a stůl bude brzy prázdný. S přípravou veselých cupcakes a jejich zdobením vám mohou pomoci i děti, je to zábava.

Mechové cupcakes

Ingredience:

Na těsto:

· 300 g čerstvého baby špenátu

· šťáva z 1 citronu

· 50 ml vody

· 250 g másla pokojové teploty

· 250 g cukru krupice

· 6 vajec

· 450 g polohrubé mouky

· špetka soli

· 1 prášek do pečiva

Na krém:

· 500 g mascarpone

· cukr podle chuti (spíš jen lehce)

· čerstvé jahody

· Haribo Flower Power

Postup:

Špenát spolu s citronovou šťávou a vodou rozmixujte najemno.

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.

Máslo vyšlehejte s cukrem. Když je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.

Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.

Vše (rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem, mouku) opatrně promíchejte.

Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny. Z těsta připravíte zhruba 24 – 32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou upečené zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.

Všechny cupcakes nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.

Krém připravíte jednoduše vyšleháním mascarpone s cukrem. Není nutné příliš sladit. K mechovým korpusům se více hodí jemně sladký krém.

Nakonec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.