Neberte prosím tyhle mé recepty jako profesionální rady. Vaření je moje hobby, a protože znám spoustu lidí, kterým přijde domácí příprava oběda či večeře jako časově náročná činnost, napadlo mě tenhle mýtus vyvrátit některými ze svých receptů. Samozřejmě vařím i ona časově náročná jídla jako například knedlo zelo maso, ale ta jednoduchá převládají. Pokud by se chtěl kdokoli z vás, milí čtenáři, podělit o svůj recept, potěšíte mě. Nezapomeńte ovšem na dvě tři fotky - klidně mobilem, jako fotím pokrmy já. Budu se těšit a čas od času autory příspěvků odměním prima dárkem!
Polníčkový salát se sýrem a ořechy - porce pro dva
Ingredience:
Jedno balení polníčku
15 deka tvrdého sýru (může být ochucený - ideálně česnekový s bylinkami)
10 deka ořechů (dle vaší chuti)
Třetinu plechovky kukuřice
Třetinu plechovky černých nebo zelených oliv (černé v zeleném více barevně viniknou, jinak je to na vaší chuti)
6 sušených rajčat
Olivový olej
Balzamiková redukce (Je to normální balzamiko, ale krémové.)
Polníček vložíme do misky a vrstvy prolijeme olivovým olejem. Zamícháme, přidáme veškeré přísady, jako poslední sýr, zamícháme a nakonec pokapeme balzamikovou redukci. Tu, kromě ochucení, využijeme hlavně na ozdobení salátu.
...a ještě to balzamiko. Dobré chutnání...