Pečeme podle hvězd - 11. díl

Pečeme podle hvězd - 11. díl

Pečeme podle hvězd - 11. díl

Pečeme podle hvězd: Temperament v kuchyni

Skoro každý kuchař či milovník dobrého jídla má někde schované recepty po mamince, tetě či babičce, které patří mezi domácí poklady a bez kterých se neobejde žádná rodinná sešlost nebo oslava. Kuchař Martin Kincl také objevil vaření poprvé v kuchyni svojí mámy, která ho naučila spoustu dobrot. Ve své kuchařské show Pečeme podle hvězd pátrá po tom, jaké rodinné recepty opatrují známé osobnosti. V dalším díle ochutná recepty herečky Hany Gregorové a její dcery Roly Brzobohaté. Uvidíte již v neděli 13. listopadu v 16.10 na Primě.

 

Známá herečka Hana Gregorová i její dcera Rola Brzobohatá mají dobré jídlo rády. Cizí jim není ale ani stání za sporákem. Obě rády a dobře vaří. Alespoň se to o nich ví… „Jak je vidět, chutná mi, ráda jím. A myslím si, že i dobře vařím. Nejsem si jistá v kramflecích u pečení, ale snažím se,“ říká Rola a její máma Hana ji doplňuje: „Já jsem hrozně rychlý kuchař, vařím hodně z hlavy. A jsem masová, takže mám ráda masa na různé způsoby. Nejraději bůček.“

 

I když jsou obě dámy v kuchyni jako doma, společně prý nepečou. „Pečeme spolu, ale ne v kuchyni,“ směje se Hana Gregorová. Povahově jsou podle její dcery prý jako přes kopírák, v krvi se jim míchá slovenská, maďarská a v případě Roly i arabská energie, která je občas výbušná. „Když jí něco vyčítám, řekne mi, že to říká ta pravá. Říkám jí, že je nervák, a ona na to – to mám po tobě. Já ale nejsem nervák až takový jako ona,“ prozradí na svou dceru oblíbená herečka. „Po mámě jsem podědila úplně všechno. Někdy něco udělám a sama se zaleknu – jsem jako máma,“ směje se Rola.

 

Jejich neutuchající energie se projeví i při společném vaření v kuchyni Martina Kincla. Každá připraví svůj oblíbený recept, ale nebyly by to ony, pokud by si do toho „nekecaly“. Starší z dvojice připraví slovensko-maďarskou specialitu – krémeše podle receptu maďarské sousedky, kterou poznala, když ještě žila v Bratislavě. Mladší se ze středu Evropy přesune do Francie, kde ji inspiroval klasický quiche lorraine.

 

Jako variantu Hančina krémeše připraví Martin Kincl francouzský millefeuille. Jeho variantou quiche bude bramborový koláč s chorizem a ovčím sýrem Manchego a salát s quinoa (merlík čilský) s fenyklem.

 

Jakou kuchyni měl nejraději Radek Brzobohatý a co své nevlastní dceři Role toleroval víc než synovi Ondřejovi? A čím v dětství svou dceru do nepříčetnosti vytáčela její máma Hana? Dozvíte se v show Pečeme podle hvězd.

 

Jedenáctý díl kuchařské show Pečeme podle hvězd uvidíte již v neděli 13. listopadu v 16.10 na Primě.