Super letní osvěžení: Perfektní ledové čaje pro dokonalou hydrataci

Vstupte do světa klidu a relaxace, odpojte se od každodenního shonu a dopřejte si chvíli pro sebe. Aby vaše letní pohoda byla ještě o něco příjemnější, nezapomeňte na to nejdůležitější – hydrataci. Ledové čaje jsou skvělou volbou. Nejenže vás báječně osvěží, ale také oživí váš pitný režim. Můžete s nimi přímo kouzlit!

Dopřejte si ledový čaj plný exotické chuti, který zanechá v ústech sladkou stopu. Pro extra svěžest zase přidejte kousky čerstvého a šťavnatého ovoce, které mu dodají jedinečný letní nádech. A co takhle ponořit se do světa bylin a ochutnat čaj s mátou nebo voňavou vanilkou? Tyto výjimečné příchutě dodají vašemu nealkoholickému drinku zvláštní šmrnc a budou blahodárně působit na vaše smysly.

Zpestřete si svůj pitný režim a dejte tělu jednoduše to nejlepší, co může léto nabídnout!

EXOTICKÝ LEDOVÝ ČAJ

4 sáčky zeleného čaje Pickwick

200ml ananasového džusu

1 zralé mango

½ čerstvého ananasu

1 karambola

500ml horké vody

led

Sáčky zeleného čaje Pickwick vložte do konvičky, zalijte horkou vodou a nechte louhovat 2-3 minuty. Oloupejte mango i ananas a nakrájejte na malé kousky. Džbán naplňte ovocem, ledem, ananasovým džusem a přilijte vychladlý čaj. Promíchejte a ozdobte karambolou.

LEDOVÝ ZELENÝ ČAJ S OKURKOU

4 sáčky zeleného čaje Pickwick Pure

1 okurka

4 limety

3-4 lžíce třtinového cukru

lístky máty

500 ml horké vody

250 ml vychlazené sodovky

pořádná hrst ledu

Do konvičky si připravte sáčky se zeleným čajem Pickwick Pure, přelijte horkou vodou a nechte louhovat 2-3 minuty. Poté čaj vychlaďte. Mezitím si vymačkejte šťávu ze 3 limetek a rozmíchejte ji s cukrem. Přidejte pokrájené okurky, pokrájenou poslední limetku a promíchejte se sodovkou. Sklenici naplňte ledem, přilijte ochucenou sodovku s okurkou a limetkou i studený čaj. Vše ozdobte lístky máty a podávejte.

LEDOVÝ ČAJ S JAHODAMI, MELOUNEM A VANILKOU

sáčky ovocného čaje Pickwick Jahoda s mátou

10 čerstvých jahod, podélně přepůlených

3 trojúhelníky červeného melounu bez slupky, pokrájené na kostky

4 lžíce jahodového sirupu

1 lžíci vanilkového cukru

lístky máty

vanilkový lusk na ozdobu

500 ml horké vody

250 ml vychlazené sodovky

hrst ledu

Nejprve si uvařte ovocný čaj Pickwick, nechte jej louhovat 6-8 minut a vychlaďte. Mezitím si rozkrájejte jahody a meloun. Do sklenice si připravte led, přidejte jahodový sirup, vanilkový cukr a promíchejte se sodovkou. Nakonec přidejte kousky ovoce a zalijte čajem. Důkladně vše promíchejte. Čaj podávejte chlazený a ozdobený lístky máty a vanilkovým luskem.

ZÁZVOROVÝ LEDOVÝ ČAJ

4 sáčky ovocného čaje Pickwick Zázvor s citronem a citronovou trávou

7cm kousek čerstvého zázvoru

3 lžíce medu

1 lžíce citronové šťávy + 2 citrony nakrájené na plátky

750ml horké vody

hrst máty nebo tymiánu

hrst ledu

Do džbánu dejte sáčky s čajem Pickwick a čerstvý zázvor pokrájený na tenké plátky. Zalijte vroucí vodou a nechte 6-8 minut louhovat. Vyjměte sáčky s čajem, dochuťte medem a citronovou šťávou. Nechte zcela vychladit. Před podáváním přidejte kolečka citronu a bylinky.

CITRÓNOVÝ LEDOVÝ ČAJ

4 sáčky čaje Pickwick Ranní Lemon (citrónový)

1 citron

1 celý pomeranč

šťáva z jednoho pomeranče

3 lžíce třtinového cukru

máta nebo šalvěj na ozdobu

500 ml horké vody

200 ml studené vody

velká hrst ledu

Sáčky čaje Pickwick zalijte horkou vodou a nechte louhovat 1-3 minuty. Oslaďte podle chuti a dejte vychladit. Citron i pomeranč pořádně omyjte a pokrájejte na plátky. Přidejte do vychlazeného čaje, dolijte studenou vodou a šťávou z jednoho pomeranče. Přidejte pořádnou hrst ledu a ozdobte mátou.

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama