TOTALLY NOTHIN

na novince MY2

dává slovo ženám!

S ANNABELLE, Pam Rabbit, noyadou a dalšími rapuje o vztazích

Ambiciózní rapper a producent Totally Nothin, který platí za jednu z nejvýraznějších osobností generace Z domácí (nejen) rapové scény, čeří letní stojaté vody hudebně i tematicky hodně nabitou novinkou. Sedm tracků, šest hostujících žen a rozličné pohledy na partnerské vztahy i gender tematiku jako takovou – to je zbrusu nové EP MY2, které vychází v pátek 28. 7.! Kromě featů ženských osobností jako ANNABELLE, Pam Rabbit, noyada nebo SARA NOFF novinka zaujme také pro Totallyho již typickým novátorským experimentováním se zvukem, což ostatně naznačily první dva klipové singly Jako stars feat. noyada a titulní My2 s překvapivě v češtině frázující ANNABELLE.

„EP zrcadlí párové, ale i přátelské shody a neshody, se kterými jsem se potýkal nebo potýkám. Je zde vyobrazena spousta bolesti, ale i štěstí, které mě provázely během práce na MY2 i v minulosti. Celý koncept – tedy snaha poukázat na častou genderovou nevyváženost a fakt, že každá fáze partnerského vztahu má vždy dva úhly pohledu – do sebe během procesu vzniku zapadl v podstatě samovolně, včetně toho, jak se všechny hostující slečny ztotožnily s obsahem songů a krásně jej vystihly. Právě ona ženská něžnost, a naopak i dravost a temperament doplnily projekt o důležitý faktor, který skvěle dokresluje a vystihuje téma partnerských i přátelských soužití,“ komentuje svou novinku jihočeský rodák žánrově rozkročený na pomezí alternativního rapu, punk rapu a elektroniky.

Nesvázanost hudebními škatulkami, touha posouvat se a nebát se experimentů je společně s výše zmíněným i pomyslným leitmotivem MY2. Především zde vyniká invenční propojení řízných živých kytar s elektronikou, které je místy výrazně kontrastní, s poměrně křehkými tématy textů.

„Jde o přirozený vývoj, obsahově i produkčně jsem se na MY2 dost posunul vpřed. Zvuk i produkce jsou z 80% z mojí dílny, technická stránka věci je pro mě dlouhodobě dost důležitá, a platí to i v případě MY2. Mimo jiné z toho důvodu, abych se neustále posouval dál jako umělec,“ dodává Totally, který se den po vydání EP, tedy v sobotu 29. července představí společně se svou kapelou live na Sold Out Festivalu, jedné z největších přehlídek rapové a elektronické hudby u nás.

Na celkovém vyznění nového EP, na němž Totally Nothin tradičně spolupracoval také s mladou generací talentovaných producentů, konkrétně se zpěvákem a hudebním producentem Janem Braunem a s producentem a současně rapperem Daywittem, mají svůj díl i osobní vazby mezi všemi zúčastněnými.

Ať už jde o noyadu, která si získala pozornost statisíců posluchačů především díky rapové talentové show The Mag Wrap, držitelku ceny Anděl v kategorii Objev roku 2021 ANNABELLE, nebo možná nečekané spojení s finalistkou lokálního kola Eurovision Song Contest 2023 Pam Rabbit i další. Vzájemná dynamika a chemie jsou takřka hmatatelné. To vše tak dělá z MY2 v mnohém netradiční nahrávku s potenciálem zaujmout posluchače i mimo běžná „rapová teritoria“…

MY2 smartlink: https://totallynothin.lnk.to/MY2PR

Totally Nothin Web: www.totallynothin.cz

Totally Nothin Instagram: www.instagram.com/totally_nothin

Totally Nothin YouTube: www.youtube.com/ForlifeTerritory

Totally Nothin Facebook: www.facebook.com/totallynothin

Zdroj: SUPRAPHON

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama