Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení

Vychází Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení

Nakladatelství Euromedia Group - Ikar vydálo první knihu z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Najdete v ní ty nejlepší recepty a tipy z kulinárních, hobby i dalších pořadů na Primě, webu a magazínu Prima Fresh. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss 2013 a moderátorka hlavních Zpráv na Primě.


Neodolatelná a svěží kuchařka pro všechny milovníky sladkého kombinuje domácí i zahraniční dezerty a moučníky, a to jak pečené, tak nepečené. Ať už chcete vyzkoušet něco nového či ohromit své přátele a známé, „fresh“ recepty vás určitě nezklamou! Bonusem jsou stránky pro vpisování a vlepování vlastních receptů a poznámek.

Tváří knihy Moje sladká kuchařka se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss 2013 a v současnosti moderátorka hlavních Zpráv televize Prima. „Pečení jsem si oblíbila už v době, když jsem babičce nebo mamce olizovala metličky od těsta. Nepovažuji se stále za profíka, naopak. Mám pár oblíbených receptů, na které je spolehnutí, ale stejně tak už jsem se snažila o několik klasik, které se s úspěchem nesetkaly,“ říká ke svému patronátu.

Publikace obsahuje téměř 80 receptů a je řazená do 5 kapitol: Dorty, Česká klasika, Světové hity, Nepečené dezerty a Cukroví. Poslední kapitolu tvoří praktický přehled druhů těst, náplní, krémů a polev, které se pak dají kreativně kombinovat. „Konec kuchařky jakoby byl tvořen přímo pro mě, nabízí totiž recepty na základní těsta, různé druhy polev i náplní. Mívám nápady, ale nevím, jak na ně. S mou sladkou kuchařkou ale vím, kudy kam,“ dodává Gabriela Kratochvílová.

Neobvyklou, ale nadmíru praktickou stránkou kuchařky je uvádění receptů v klasických hmotnostních mírách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ módu, který používá především americká a australská kuchyně. Díky takto sepsaným receptům a přidaným prázdným stránkám pro vlastní poznámky je to dle Gábiny „kuchařka jednoduše pro každého, milovníky cukroví, začínající pekařky, pokročilé nadšence i profesionální babičky.“

_______________________________________________________________

Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení, edice Prima FRESH

Foto: Johana Pošová

Počet stran 216, MOC 399 Kč

Euromedia Group, k. s. – Ikar roku 2015

Vydání první

www.bux.cz

_______________________________________________________________

Nakladatelství Ikar patří do portfolia nakladatelských značek společnosti Euromedia Group, k. s. Zaměřuje se především na ženské čtenářky, kterým nabízí romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Mezi zavedené a celosvětově úspěšné autory Ikaru patří Danielle Steel, Joy Fieldingová, Rosamunde Pilcherová, Barbara Woodová, Erich Maria Remarque, Lion Feuchtwanger či Johannes Mario Simmel; z českých autorů např. Klára Janečková či Hana Marie Körnerová. Své kuchařky vydali v Ikaru např. šéfkuchaři Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, Riccardo Lucque či Václav Frič.