Mahulena Bočanová, Gabriela Kratochvílová a Petr Vondráček vařili s ADRIANOU

Mahulena Bočanová, Gabriela Kratochvílová a Petr Vondráček vařili s ADRIANOU

Mahulena Bočanová, Gabriela Kratochvílová a Petr Vondráček vařili s ADRIANOU

Adriana představila těstovinové recepty ve stylu módní kolekce

Patrony a ambasadory Podzimní kolekce 2015 se stali Mahulena Bočanová, Gabriela Kratochvílová a Petr Vondráček, tým vedl kuchařský mistr Tomáš Kalina

Ve velkém stylu módní kolekce, s modelkami, týmem návrhářů, celebritami a surovinovými trendy, představila dnes značka Adriana první kolekci nových těstovinových receptur nazvanou Adriana Pasta Style: Podzimní pábení. Podzimní kolekci 2015 budou dominovat typické čerstvé sezónní suroviny, jako jsou dýně, červená řepa, houby, hroznové víno, čerstvé bylinky, ale také třeba švestky a perník. Z mas vybrali návrháři z řad známých osobností vedeni špičkovým šéfkuchařem Tomášem Kalinou zvěřinu, králíka a candáta.

„Současným náročným spotřebitelům nestačí pouze to, že těstoviny nelepí, dnes chtějí zkoušet a vychutnávat nové kombinace a sledovat nejnovější gurmánské trendy,“ uvedl Pavel Hrdina, generální ředitel společnosti Europasta SE, výrobce značky Adriana. „Posouváme pastu o krok dále, k módě. Jsme mimořádně poctěni, že se do přípravy nové kolekce těstovinových specialit zapojili známé osobnosti i špičkový chef Tomáš Kalina.“

„Věřím, že stejně jako svět módy má i svět gastronomie svůj styl. A nejde nutně o to, držet se trendů, ale také zapojit něco vlastního, osobitého, něco, co vás charakterizuje,” řekla modelka a moderátorka Gabriela Kratochvílová.

„Podzim je pro mě o barvách a ty jsem našel v podzimní kolekci těstovin Adriana. Osobně se těším hlavně na králičí a zvěřinové speciality,” uvedl herec Petr Vondráček.

„Těstoviny miluji víc než cokoliv jiného. U těstovin Adriana mě nadchlo, že se ještě k tomu nerozvaří!” komentovala Mahulena Bočanová kolekci Adriana Pasta Style: Podzimní pábení.

Adriana patří k nejprodávanějším značkám těstovin v České republice. Je vyráběna pouze z kvalitní semolinové mouky, která dodává těstovinám lepší výživové hodnoty, více minerálů a nižší glykemický index.

Značka Adriana zároveň na představení Podzimní kolekce 2015 vyhlásila soutěž pro restaurace a jiná gastronomická zařízení o nejlepší a nejzajímavější podzimní těstovinový chod Adriana Award 2015. Soutěže se mohou zúčastnit všechna gastronomická zařízení, která mají ve stálé nabídce těstovinové pokrmy. Vítěze určí sami hosté restaurací a odborná porota složená z celebrit, gastronomických specialistů a bloggerů specializujících se na jídlo a gastronomii.

Adriana

Špičkové těstoviny značky Adriana jsou vyráběny pouze z kvalitní semolinové mouky, která dodává produktům lepší výživové hodnoty, více minerálů a nižší glykemický index. V současnosti nabízí Adriana 19 tvarů těstovin ve stylovém černém balení. Pro svou kvalitu a chuť značka Adriana zvítězila v soutěži Volba spotřebitele 2013 v kategorii Těstovin.

Europasta SE

Společnost Europasta SE patří k největším středoevropským výrobcům těstovin. Její historie sahá do roku 2002, kdy byla založena jako holdingová firma, jež během osmi let postupně koupila Spojené těstárny CZ a Spojené cestovinárně SK, značku Adriana a Tero Rosice, s.r.o. V roce 2010 došlo k fúzi všech těchto společností do firmy Europasta SE a následnému vstupu investorů - po 1/3 akcií získaly těstárenské společnosti Cerealis Produtos Alimentares z Portugalska a Gallo Productos Alementicios ze Španělska. Europasta SE je významným producentem značkových produktů i tzv. privátních značek v regionu střední a východní Evropy. Firma má dva výrobní závody v Litovli a v Boršově nad Vltavou s celkovou kapacitou 80.000 tun těstovin za rok. Kromě značky Adriana jí patří značky Rosické, Zátkovy a slovenská značka Ideál.