Legendární kuchařka The Green Kitchen vyšla díky uznávané food blogerce Markétě Pavleje alias Kitche

Legendární kuchařka The Green Kitchen vyšla díky uznávané food blogerce Markétě Pavleje alias Kitche

Legendární kuchařka The Green Kitchen vyšla díky uznávané food blogerce Markétě Pavleje alias Kitche

David Frenkiel a Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich kultovní blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na celém světě k přípravě mimořádně chutných vegetariánských jídel prospěšných tělu 

i duši. V roce 2013 ve Velké Británii poprvé vyšel bestseller The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den s více než stovkou oblíbených receptů Davida a Luise, který si od 10. srpna mohou konečně pořídit také čeští čtenáři. 13. září se pak se svými idoly mohli osobně setkat a nechat si od nich kuchařku podepsat – autogramiáda Davida a Luise proběhla v Hotelu Mama Shelter v Praze. Od minulého týdne je kuchařka k zakoupení v síti knihkupectví Luxor.



Kuchařka The Green Kitchen vyšla v českém jazyce díky známé a uznávané food blogerce Markétě Pavleje alias Kitchenette – tak dlouho čekala na českou verzi kuchařek The Green Kitchen, až se je rozhodla vydat sama. „Luise a David jsou mému srdci velmi blízcí, jsou mým největším vzorem. Nesmírně talentovaní manželé ze Stockholmu, rodiče tří malých dětí, rozumí výživě a navíc mají obrovský talent své recepty nádherně vyfotit a natočit. Jejich knihy jsou úžasné, inspirativní, překrásné a vůbec ne jen pro vegetariány. Když jsem po mnoha peripetiích dospěla k rozhodnutí udělat českou edici The Green Kitchen, stalo se něco neuvěřitelného – já tuhle krásnou rodinu potkala na Bali!,“ vzpomíná Markéta Pavleje. Už nyní plánuje, že po první knize Davida a Luise dostanou českou verzi i dvě další.

David Frenkiel a Luise Vindahl jednoduše spojují běžné kuchyňské zásoby s čerstvou sezónní nabídkou. Na stránkách skvostné kuchařky The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den se přesvědčíte, jak snadné je denně vařit chutná a vyvážená jídla. Naučíte se připravovat třeba bylinkovou frittatu s chřestem k snídani, zapečený falafel s divokou rýží, bylinkami a pistáciemi či sicilskou cuketu na parmazánu pro večeři s přáteli. Stejně neodolatelný je sladký a dekadentní čokoládový koláč s řepou nebo lahodný mražený jahodový cheesecake na křupavém korpusu ze slunečnicových semínek. S nadšením objevíte celou řadu polévek, salátů, šťáv a dobrot, které jsou na přípravu snadné, v chuti úžasné a co do vzhledu zkrátka nádherné.


Markéta Pavleje

Markéta Pavleje se po absolvování gymnázia s výtvarným zaměřením prosadila mezi nejlepší české vizážistky a make-up artistky. Po dvanácti letech v módním byznysu v roce 2012 začala psát vlastní blog o vaření Kitchenette.cz, který záhy získal pozornost čtenářů a také mnoho prestižních ocenění v soutěžích Food Blog Roku a Czech Blog Awards. Markéta stále neúnavně hledá zdravé a inovativní nápady, jak vaření posunout správným směrem. Je ženou mnoha talentů, vše sama fotí i postprodukuje, otevřela obchod kitchenetteshop.cz a v neposlední řadě spolupracuje s mnoha agenturami – díky zkušenostem nabraným při blogování a fotografování pomáhá mimo jiné tvořit krásný
a estetický obsah pro média a sociální sítě. Vlastním nákladem vydala kuchařku Kitchenette – Rok v kuchyni a je spoluautorkou kuchařky Gastrokroužek – Spojilo nás jídlo. Kromě všech těchto aktivit se ve volném čase věnuje také hraní královského sportu - koňského póla. Markéta Pavleje žije v Praze, je vdaná, má dceru Grétu, syny Rubena a Isaaca.



The Green Kitchen, Kitchenette, 250 stran, doporučená cena 499 Kč.

https://kitchenette.cz/