Kuchyňská zahrádka bez odpadu

Kuchyňská zahrádka bez odpadu

Kuchyňská zahrádka bez odpadu

Kuchyňská zahrádka bez odpadu
Zužitkujte zbytky zeleniny, pecky, semínka a spoustu dalšího
Přeložila Martina Valentová
ISBN 978-80-87529-42-3
Už nemusíte vyhazovat vršky mrkví, snítky koriandru, spodní část salátu a zelí a pecky z avokáda. V této knize se totiž dozvíte, jak se dají znovu zužitkovat, zasadit a rozmnožit zbytky ovoce, zeleniny a bylinek z vaší kuchyně. Přitom se naučíte zahradničit a nebudete zbytečně vyhazovat jídlo. Pochutnáte si na čerstvých výhoncích a bylinkách, kdykoliv budete chtít a ušetříte čas a peníze. Navíc se můžete s dětmi pustit do zajímavých experimentů v pěstování. Kniha je plná fotografií a návodů, které vás povedou krok za krokem, takže se může zapojit úplně každý. Uvidíte, jak zbytky z kuchyně, které jste dříve vyhazovali, vyrostou přímo na vaší kuchyňské lince v nové, chutné rostliny.
Autorka: Katie Elzer-Petersová (foto z knihy) v zahradničí už od doby, kdy se naučila chodit. Absolvovala bakalářské studium veřejného zahradnictví na Purdueově univerzitě a magisterské studium oboru Management veřejného zahradnictví v postgraduálním programu v Longwood Gardens a na Delawarské univerzitě. Po dokončení studií pracovala jako zahradnice, vedoucí zahrad, ředitelka vzdělávacích programů, úřednice pro rozvoj a manažerka botanických zahrad po celých Spojených státech. Katie napsala ještě další knihy o zahradničení včetně knih, kde se zabývá například zakládáním miniaturních zahrádek a také knihy o pěstování zeleniny. Knihy o zahradničení také rediguje a pracuje jako šéfredaktorka čtvrtletníku The Designer, časopisu, který vydává Asociace profesionálních projektantů krajiny. Katie žije a zahradničí se svým manželem a psy v přístavním městě Wilmington v Severní Karolíně.