Díky nouzovému stavu vznikl na Valašsku úspěšný „jedlý“ nápad

Díky nouzovému stavu vznikl na Valašsku úspěšný „jedlý“ nápad

Díky nouzovému stavu vznikl na Valašsku úspěšný „jedlý“ nápad

Více než kdy jindy se v dnešní době počítá, když někdo přijde s originálním nápadem. Příkladem je i Valašsko, kde kuchaři a cukráři z Resortu Valachy a Bistrotéky Valachy proměnili nevýhodu v příležitost a nouzového stavu využili k vytvoření unikátní jedlé dárkové kolekce.

„V nouzovém stavu, kdy musely být naše provozovny zavřené, jsme jednak hledali způsoby, jak se „dostat“ blíž k lidem, jak jim nabídnout jejich oblíbené produkty, a zároveň vznikl prostor na dotažení projektů, na které v běžném provozu nezbýval čas. Tak se nám podařilo dotáhnout nápad, o jehož realizaci jsme uvažovali několik let. Jedná se o originální jedlé dárkové kolekce s delikatesami, které připravují týmy z našeho Resortu Valachy a zlínské „pobočky“ – Bistrotéky Valachy ve Zlíně. Najdete mezi nimi takové lahůdky, jako jsou například Slaný karamel ve vánoční variantě, Cantuccini s pistácií, křehké parmazánové sušenky nebo Valachy slivovice a spousta dalších dobrot, které mají jedno společné – vyrobili je ručně profesionálové z poctivých a kvalitních surovin, často pocházejících z regionálních zdrojů,“ popisuje Martina Žáčková z Resortu Valachy dobrý nápad, jak i v době krize neztratit kontakt s klienty a nabídnout jim něco zajímavého.

„Například sirup mango jsme zařadili do nabídky proto, že to je u nás velký hit – nabízíme jej v restauraci v limonádách, a tato limonáda je nejprodávanější ze všech nealko nápojů. Stejně tak je vyhlášený náš slaný karamel – lidé ho znají z našich dezertů nebo buchtiček s krémem… Zkrátka jsme zjistili, že dárkové kolekce jsou pro nás krásnou příležitostí, jak prezentovat umění našich kuchařských, pekařských a cukrářských týmů,“ říká Martina Žáčková z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Do dárkových kolekcí samozřejmě patří i delikátní nápoje. „Například skvělá Valachy slivovice se pálí u firmy Jelínek, ale naši someliéři jsou u procesu vzniku. Víno od Kadrnky má také svůj příběh – vychází z přátelství s Vinařem roku Jindřichem Kadrnkou, které přerostlo do neformální roviny, kdy naši someliéři, číšníci, servírky a další personál jezdí přiložit ruku k dílu při sklizni. Sbírali tak víno právě pro tuto řadu vín, která se objevuje ve vánočních dárkových kolekcích…,“ upozorňuje na závěr Martina Žáčková z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Unikátní dárkové kolekce jsou k dostání v Bistrotéce ve Zlíně a v Bistru Razula ve Velkých Karlovicích. Více na www.bistrovalachy.cz

-BOX-

Unikátní gastronomický koncept Bistrotéky Valachy sdružuje pod jednou střechou Obchodního domu Zlín několik provozů, které se navzájem prolínají. Především bistro s nabídkou sladkých a slaných snídaní, obědového menu a večeří á la carte. Bistro je propojeno obchodem s vlastní pekárnou kvasového chleba. Příjemné posezení skýtá kavárna s cukrárnou i oblíbený Lounge Bar 1931. Zajímavá je i kornuterie, která nabízí originální pochutiny s sebou v papírových kornoutech.

Resort Valachy Velké Karlovice tvoří hotely Spa hotel Lanterna, Wellness Horal, Galik a Ski areál Razula. Celý komplex je situován uprostřed ChKO Beskydy, v údolí Léskové – jen pár kilometrů od hranice se Slovenskem. Spa hotel Lanterna je určen těm, kdo hledají relaxaci v podobě wellness světa špičkové úrovně, a jeho zážitková restaurace Vyhlídka uspokojí každého gurmeta. Wellness hotel Horal nabízí koupání v trojici termálních bazénů se slanou vodou vyhřívanou až na 36 °C, relaxaci v saunovém světě, vyhlášené exotické masáže a saunovací rituály. Mottem Resortu Valachy je nabídnout návštěvníkům skutečně pestrou dovolenou – mohou holdovat sjezdovému i běžeckému lyžování, vydat se za zábavou i za dobrotami tradiční valašské gastronomie – a pořádají zde řadu akcí od vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu až po seriál závodů Valachy Tour.

foto www.lanterna.cz