Degustační menu v ART&FOOD Had

Degustační menu v ART&FOOD Had

Degustační menu v ART&FOOD Had

Degustační menu s ochutnávkou francouzských vín z oblasti Cahors a Bergerac

12. května 2016 v 19:00

 

Večer zážitkové gastronomie o čtyřech chodech sestavených z výběrových farmářských

surovin, spojené s ochutnávkou vín z jihozápadní Francie z oblasti Cahors a Bergerac.

Ochutnávkou Vás provedou Prokop Ištvánek a Karel Kubišta.

Welcome drink

Chevalier des Terrasses 2014 - AOP Bergerac (Bergerac, Pelvillain Frères)

Odrůda: Merlot 60%, Cabernet Franc 40%

Studený předkrm

Kachní foie gras s konfitovanou cibulí ve víně Sauternes

Aromabelle Moelleux - Len De Lel - Côtes du Lot (Cahors, Pelvillain Frères)

Odrůda: Loin de l’oeil - Daleko od oka.

Tato odrůda byla pojmenována za starých časů,

protože hrozen se nalézá daleko od pupenu, z kterého se zrodil.

Teplý předkrm

Listový salát s konfitovanými kachními žaludky

a malými řezy husích prsíček na olivovém a ořechovém oleji

Château du Port - Carteraie 2012 - AOC Cahors (Cahors, Pelvillain Frères)

Odrůda: Malbec

Hlavní chod

Hovězí flank steak, brambor tažený v másle, morková omáčka

Château de Cénac - Cuvée Prestige 2011 -  AOC Cahors (Cahors, Pelvillain Frères)

Odrůda: Malbec

Dezert

Čokoládový ganache s malinami

Burundi Gakene Lot 2 - jednodruhová výběrová Arabica

Degustační 4 chodové menu se 4 sklenkami vína 980 Kč / osoba.

Degustace je pořádána ve spolupráci s firmou KLENÁK s.r.o.

www.art-food.cz
info@art-food.cz 

Plaská 617/4, 150 00
Praha 5 - Malá Strana
+420 603 152 811