Čínský nový rok v SaSaZu

Čínský nový rok v SaSaZu

Čínský nový rok v SaSaZu
Oslavte čínský nový rok v pražské restauraci SaSaZu
 
Rok prasete začíná 5. února a vy ho můžete oslavit s autentickým menu od šéfkuchaře Andyho
 
Tana
 
Podle čínské tradice můžete také na symbolický strom přání zavěsit obálku s kartičku, na kterou
 
napíšete, co byste si v novém roce nejvíce přáli
 
Oslavy letošního čínského nového roku začínají 28. ledna a potrvají až do 19. února a v jejich
průběhu vstoupíme do roku prasete. Oblíbená pražská restaurace SaSaZu si pro vás připravila
speciální menu na oslavu čínského nového roku, které v restauraci můžete ochutnat od 5. do
12. února 2019. Na strom přání si pak můžete pověsit obálku s vaším tajným přáním.
Pro oslavy čínského nového roku připravil šéfkuchař restaurace SaSaZu speciální menu, které
v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každá položka v menu má hlubší
smysl, dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou pak samozřejmostí. Rýže zajišťuje
harmonii, červené chilli papričky štěstí, knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství a nudle pak
zase dlouhý život. V menu se prolínají chutě typické pro Asii a naleznete v něm pokrmy z ryby,
mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího maso. Speciální
menu můžete v SaSazu ochutnat od 5. do 12. února za cenu 3 500 Kč pro dvě osoby. Pokud
máte zájem, zarezervujte si stůl https://www.sasazu.com/cs/reservations.
A jak oslavy probíhají v Číně?
V první fázi se lidé věnují modlitbám a úklidu svého domova, který symbolizuje odstranění
všeho špatného a čistý vstup do nového roku. Opravdové oslavy nového roku začínají 5. února a
potrvají až do 19. února. Cílem je slavit a užít si toto období.
 
Oslavy mají svůj základ v konfucianismu, který zdůrazňuje slušné chování a respekt, v úvahu se
bere věk, status a postavení jednotlivců. Nejdříve se navštěvují prarodiče na straně otce (na
straně matky se navštívit nesmí, to by značilo problémy v rodině) a samozřejmě se nesmí
zapomenout na dárky. Za odměnu potom mladí od starší generace dostávají červené obálky
s penězi, které symbolizují přání štěstí do nadcházejícího roku. Nejdříve ale musí mladí
pokleknout a položit hlavu na zem mezi své ruce jako důkaz absolutního respektu ke starší
generaci. Toto se nazývá Kowtow (磕头—kē tóu) a doslova to znamená tlouct hlavou o zem. Je
potřeba vykonat tři takové kowtow. Současná mladá generace také dává červené obálky svým
svobodným přátelům s přáním, aby si v novém roce našli životního partnera.
Oslavy nového roku začínají silvestrovskou večeří, která je nejdůležitějším setkáním rodiny
v průběhu celého roku. Pak přichází Nový rok, který má silně zakořeněné tradice. Jejich
symbolem je strom - živý a neuvěřitelně moudrý. Dokáže se přizpůsobit každému přírodnímu i
lidskému vlivu. Nejde proti nikomu, nýbrž jde svou vlastní cestou. Právě na tento živý strom
zavěšují Číňané svá tajná přání. A takový strom na vás bude čekat i v rastauraci SaSaZu.
Vyvrcholení všech novoročních oslav je lampionový festival nebo-li Yuan Xiao (元宵节—yuán
xiāo jié), který letos proběhne 19. února. Tato tradice začala před více než 2 000 lety a je
oslavou vzájemných setkání a pospolitosti. Dodnes se zachovávají starodávné spirituální tradice,
jako pozorování měsíce, rozsvěcení lampiónů, hádanky, lví a dračí tance a k tomu všemu se
pojídají rýžové knedlíčky, které jsou plněné sirupem a pastou z červených fazolí a černého
sezamu. Mohou být připravené na páře nebo osmažené. Lampionový festival je oslavou toho,
že jsou lidé spolu a všichni tak vyjdou do ulic. Festival má své dávné základy ve zvyku, kdy se lidé
scházeli venku a společně dávali dárky bohům. Rozsvícená lampa vedle dárků reprezentovala
místo pro boha.
Letošní rok je podle čínského horoskopu rokem prasete, které je dvanáctým zvířetem čínského
zvěrokruhu. Podle dávné báje jsou zvířata řazena podle toho, jak postupně přicházela na
hostinu s císařem. Prase přišlo jako poslední, protože zaspalo. Jiná verze zase říká, že dům
prasete rozbil vlk a proto ho prase muselo opravit a přišlo tak pozdě. Prase je zemské znamení a
je to znamení yinové. V Číně je symbolem bohatství. Lidé narození ve znamení prasete jsou
dobří lidé a mají v životě štěstí. Roky prasete: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019.
 
Chinese New Year 2019
The Year of the pig
 
YU SHENG PROSPERITY SALAD
 
Salmon with assorted julienne vegetables with plum honey dressing
 
(1, 4, 5, 6, 8, 11)
GUANGZHOU WONTON SOUP
Silken chicken dumpling with wealthy chicken broth
 
(1, 3, 6, 11)
ZHU HAI CRAB CHILLI
 
Deep fried Ashoka soft shell crab, carrot, Kenya bean, lime leaves, sunflower seeds in thai chilli dressing
 
(2, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12)
SOUTH EAST SELECTION OF DIM SUM
 
Beef Xiao Long Bao, Scallop Siew May, Shrimp Black Hargow, Green scallop Hargow & Red lobster Hargow
 
(1, 2, 11, 14)
 
CRISPY PEKING DUCK
 
Roasted Peking duck, Chinese steamed pancake, cucumber, spring onion, hoisin sauce
 
(1, 4, 11, 12)
 
MACAU STEAMED FISH
 
Sea bass fillet, ginger, spring onion, coriander leaves, superior soya sauce
 
(1, 4, 6, 11)
SICHUAN ENTRECȎTE
 
Beef entrecôte USDA Prime, shimeji, shiitake, Sichuan pepper sauce
 
(1, 2, 4, 6, 7, 11, 13)
CHENG DU FORTUNE BALL
Chocolate ball, mochi mango, fortune cookies
 
(1, 3, 7)
 
SaSaZu - opravdová Asie v Praze
Oblíbená pražská restaurace SaSaZu je tím pravým místem pro všechny milovníky asijské
kuchyně. Výrazný a osobitý rukopis šéfkuchaře Andyho Tana je poznat u každého pokrmu, který
na rozmanitém jídelním lístku najdete. Andy, který pochází z Indonésie, si odsud přinesl lásku
k rozmanitým chutím, barvám a čerstvým surovinám. Vše dotáhl k dokonalosti dlouholetým
působením ve vyhlášených evropských restauracích a nyní se jeho uměním pyšní právě pražské
SaSaZu.
S Andyho pomocí se v SaSaZu ponoříme do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a
poznáme nečekané a báječné kombinace, které jeho kuchyně nabízí. V souladu s jeho hlavním
cílem tak pomyslně procestujeme opravdovou Asii, od Blízkého východu a Indie, přes Čínu a
jihovýchodní Asiii, až po Japonsko. Poznáme tak asijskou kuchyni s jejími neopakovatelnými
barevnými a chuťovými kombinace, naservírovanou ve stylu prvotřídní evropské restaurace.
SaSaZu svým návštěvníkům vždy nabídne nečekaný a autentický smyslový zážitek, který potěší
nejen jejich chuťové pohárky, ale díky kreativnímu designu jednotlivých pokrmů a jejich citlivě
vybrané barevné kombinaci přináší také požitek vizuální.Oslavte čínský nový rok v pražské restauraci SaSaZu
 
Rok prasete začíná 5. února a vy ho můžete oslavit s autentickým menu od šéfkuchaře Andyho
 
Tana
 
Podle čínské tradice můžete také na symbolický strom přání zavěsit obálku s kartičku, na kterou
 
napíšete, co byste si v novém roce nejvíce přáli
 
Oslavy letošního čínského nového roku začínají 28. ledna a potrvají až do 19. února a v jejich
průběhu vstoupíme do roku prasete. Oblíbená pražská restaurace SaSaZu si pro vás připravila
speciální menu na oslavu čínského nového roku, které v restauraci můžete ochutnat od 5. do
12. února 2019. Na strom přání si pak můžete pověsit obálku s vaším tajným přáním.
Pro oslavy čínského nového roku připravil šéfkuchař restaurace SaSaZu speciální menu, které
v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každá položka v menu má hlubší
smysl, dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou pak samozřejmostí. Rýže zajišťuje
harmonii, červené chilli papričky štěstí, knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství a nudle pak
zase dlouhý život. V menu se prolínají chutě typické pro Asii a naleznete v něm pokrmy z ryby,
mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího maso. Speciální
menu můžete v SaSazu ochutnat od 5. do 12. února za cenu 3 500 Kč pro dvě osoby. Pokud
máte zájem, zarezervujte si stůl https://www.sasazu.com/cs/reservations.
A jak oslavy probíhají v Číně?
V první fázi se lidé věnují modlitbám a úklidu svého domova, který symbolizuje odstranění
všeho špatného a čistý vstup do nového roku. Opravdové oslavy nového roku začínají 5. února a
potrvají až do 19. února. Cílem je slavit a užít si toto období.
 
Oslavy mají svůj základ v konfucianismu, který zdůrazňuje slušné chování a respekt, v úvahu se
bere věk, status a postavení jednotlivců. Nejdříve se navštěvují prarodiče na straně otce (na
straně matky se navštívit nesmí, to by značilo problémy v rodině) a samozřejmě se nesmí
zapomenout na dárky. Za odměnu potom mladí od starší generace dostávají červené obálky
s penězi, které symbolizují přání štěstí do nadcházejícího roku. Nejdříve ale musí mladí
pokleknout a položit hlavu na zem mezi své ruce jako důkaz absolutního respektu ke starší
generaci. Toto se nazývá Kowtow (磕头—kē tóu) a doslova to znamená tlouct hlavou o zem. Je
potřeba vykonat tři takové kowtow. Současná mladá generace také dává červené obálky svým
svobodným přátelům s přáním, aby si v novém roce našli životního partnera.
Oslavy nového roku začínají silvestrovskou večeří, která je nejdůležitějším setkáním rodiny
v průběhu celého roku. Pak přichází Nový rok, který má silně zakořeněné tradice. Jejich
symbolem je strom - živý a neuvěřitelně moudrý. Dokáže se přizpůsobit každému přírodnímu i
lidskému vlivu. Nejde proti nikomu, nýbrž jde svou vlastní cestou. Právě na tento živý strom
zavěšují Číňané svá tajná přání. A takový strom na vás bude čekat i v rastauraci SaSaZu.
Vyvrcholení všech novoročních oslav je lampionový festival nebo-li Yuan Xiao (元宵节—yuán
xiāo jié), který letos proběhne 19. února. Tato tradice začala před více než 2 000 lety a je
oslavou vzájemných setkání a pospolitosti. Dodnes se zachovávají starodávné spirituální tradice,
jako pozorování měsíce, rozsvěcení lampiónů, hádanky, lví a dračí tance a k tomu všemu se
pojídají rýžové knedlíčky, které jsou plněné sirupem a pastou z červených fazolí a černého
sezamu. Mohou být připravené na páře nebo osmažené. Lampionový festival je oslavou toho,
že jsou lidé spolu a všichni tak vyjdou do ulic. Festival má své dávné základy ve zvyku, kdy se lidé
scházeli venku a společně dávali dárky bohům. Rozsvícená lampa vedle dárků reprezentovala
místo pro boha.
Letošní rok je podle čínského horoskopu rokem prasete, které je dvanáctým zvířetem čínského
zvěrokruhu. Podle dávné báje jsou zvířata řazena podle toho, jak postupně přicházela na
hostinu s císařem. Prase přišlo jako poslední, protože zaspalo. Jiná verze zase říká, že dům
prasete rozbil vlk a proto ho prase muselo opravit a přišlo tak pozdě. Prase je zemské znamení a
je to znamení yinové. V Číně je symbolem bohatství. Lidé narození ve znamení prasete jsou
dobří lidé a mají v životě štěstí. Roky prasete: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019.
 
Chinese New Year 2019
The Year of the pig
 
YU SHENG PROSPERITY SALAD
 
Salmon with assorted julienne vegetables with plum honey dressing
 
(1, 4, 5, 6, 8, 11)
GUANGZHOU WONTON SOUP
Silken chicken dumpling with wealthy chicken broth
 
(1, 3, 6, 11)
ZHU HAI CRAB CHILLI
 
Deep fried Ashoka soft shell crab, carrot, Kenya bean, lime leaves, sunflower seeds in thai chilli dressing
 
(2, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12)
SOUTH EAST SELECTION OF DIM SUM
 
Beef Xiao Long Bao, Scallop Siew May, Shrimp Black Hargow, Green scallop Hargow & Red lobster Hargow
 
(1, 2, 11, 14)
 
CRISPY PEKING DUCK
 
Roasted Peking duck, Chinese steamed pancake, cucumber, spring onion, hoisin sauce
 
(1, 4, 11, 12)
 
MACAU STEAMED FISH
 
Sea bass fillet, ginger, spring onion, coriander leaves, superior soya sauce
 
(1, 4, 6, 11)
SICHUAN ENTRECȎTE
 
Beef entrecôte USDA Prime, shimeji, shiitake, Sichuan pepper sauce
 
(1, 2, 4, 6, 7, 11, 13)
CHENG DU FORTUNE BALL
Chocolate ball, mochi mango, fortune cookies
 
(1, 3, 7)
 
SaSaZu - opravdová Asie v Praze
Oblíbená pražská restaurace SaSaZu je tím pravým místem pro všechny milovníky asijské
kuchyně. Výrazný a osobitý rukopis šéfkuchaře Andyho Tana je poznat u každého pokrmu, který
na rozmanitém jídelním lístku najdete. Andy, který pochází z Indonésie, si odsud přinesl lásku
k rozmanitým chutím, barvám a čerstvým surovinám. Vše dotáhl k dokonalosti dlouholetým
působením ve vyhlášených evropských restauracích a nyní se jeho uměním pyšní právě pražské
SaSaZu.
S Andyho pomocí se v SaSaZu ponoříme do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a
poznáme nečekané a báječné kombinace, které jeho kuchyně nabízí. V souladu s jeho hlavním
cílem tak pomyslně procestujeme opravdovou Asii, od Blízkého východu a Indie, přes Čínu a
jihovýchodní Asiii, až po Japonsko. Poznáme tak asijskou kuchyni s jejími neopakovatelnými
barevnými a chuťovými kombinace, naservírovanou ve stylu prvotřídní evropské restaurace.
SaSaZu svým návštěvníkům vždy nabídne nečekaný a autentický smyslový zážitek, který potěší
nejen jejich chuťové pohárky, ale díky kreativnímu designu jednotlivých pokrmů a jejich citlivě
vybrané barevné kombinaci přináší také požitek vizuální.Oslavte čínský nový rok v pražské restauraci SaSaZu
 
Rok prasete začíná 5. února a vy ho můžete oslavit s autentickým menu od šéfkuchaře Andyho
 
Tana
 
Podle čínské tradice můžete také na symbolický strom přání zavěsit obálku s kartičku, na kterou
 
napíšete, co byste si v novém roce nejvíce přáli
 
Oslavy letošního čínského nového roku začínají 28. ledna a potrvají až do 19. února a v jejich
průběhu vstoupíme do roku prasete. Oblíbená pražská restaurace SaSaZu si pro vás připravila
speciální menu na oslavu čínského nového roku, které v restauraci můžete ochutnat od 5. do
12. února 2019. Na strom přání si pak můžete pověsit obálku s vaším tajným přáním.
Pro oslavy čínského nového roku připravil šéfkuchař restaurace SaSaZu speciální menu, které
v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každá položka v menu má hlubší
smysl, dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou pak samozřejmostí. Rýže zajišťuje
harmonii, červené chilli papričky štěstí, knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství a nudle pak
zase dlouhý život. V menu se prolínají chutě typické pro Asii a naleznete v něm pokrmy z ryby,
mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího maso. Speciální
menu můžete v SaSazu ochutnat od 5. do 12. února za cenu 3 500 Kč pro dvě osoby. Pokud
máte zájem, zarezervujte si stůl https://www.sasazu.com/cs/reservations.
A jak oslavy probíhají v Číně?
V první fázi se lidé věnují modlitbám a úklidu svého domova, který symbolizuje odstranění
všeho špatného a čistý vstup do nového roku. Opravdové oslavy nového roku začínají 5. února a
potrvají až do 19. února. Cílem je slavit a užít si toto období.
 
Oslavy mají svůj základ v konfucianismu, který zdůrazňuje slušné chování a respekt, v úvahu se
bere věk, status a postavení jednotlivců. Nejdříve se navštěvují prarodiče na straně otce (na
straně matky se navštívit nesmí, to by značilo problémy v rodině) a samozřejmě se nesmí
zapomenout na dárky. Za odměnu potom mladí od starší generace dostávají červené obálky
s penězi, které symbolizují přání štěstí do nadcházejícího roku. Nejdříve ale musí mladí
pokleknout a položit hlavu na zem mezi své ruce jako důkaz absolutního respektu ke starší
generaci. Toto se nazývá Kowtow (磕头—kē tóu) a doslova to znamená tlouct hlavou o zem. Je
potřeba vykonat tři takové kowtow. Současná mladá generace také dává červené obálky svým
svobodným přátelům s přáním, aby si v novém roce našli životního partnera.
Oslavy nového roku začínají silvestrovskou večeří, která je nejdůležitějším setkáním rodiny
v průběhu celého roku. Pak přichází Nový rok, který má silně zakořeněné tradice. Jejich
symbolem je strom - živý a neuvěřitelně moudrý. Dokáže se přizpůsobit každému přírodnímu i
lidskému vlivu. Nejde proti nikomu, nýbrž jde svou vlastní cestou. Právě na tento živý strom
zavěšují Číňané svá tajná přání. A takový strom na vás bude čekat i v rastauraci SaSaZu.
Vyvrcholení všech novoročních oslav je lampionový festival nebo-li Yuan Xiao (元宵节—yuán
xiāo jié), který letos proběhne 19. února. Tato tradice začala před více než 2 000 lety a je
oslavou vzájemných setkání a pospolitosti. Dodnes se zachovávají starodávné spirituální tradice,
jako pozorování měsíce, rozsvěcení lampiónů, hádanky, lví a dračí tance a k tomu všemu se
pojídají rýžové knedlíčky, které jsou plněné sirupem a pastou z červených fazolí a černého
sezamu. Mohou být připravené na páře nebo osmažené. Lampionový festival je oslavou toho,
že jsou lidé spolu a všichni tak vyjdou do ulic. Festival má své dávné základy ve zvyku, kdy se lidé
scházeli venku a společně dávali dárky bohům. Rozsvícená lampa vedle dárků reprezentovala
místo pro boha.
Letošní rok je podle čínského horoskopu rokem prasete, které je dvanáctým zvířetem čínského
zvěrokruhu. Podle dávné báje jsou zvířata řazena podle toho, jak postupně přicházela na
hostinu s císařem. Prase přišlo jako poslední, protože zaspalo. Jiná verze zase říká, že dům
prasete rozbil vlk a proto ho prase muselo opravit a přišlo tak pozdě. Prase je zemské znamení a
je to znamení yinové. V Číně je symbolem bohatství. Lidé narození ve znamení prasete jsou
dobří lidé a mají v životě štěstí. Roky prasete: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019.
 
Chinese New Year 2019
The Year of the pig
 
YU SHENG PROSPERITY SALAD
 
Salmon with assorted julienne vegetables with plum honey dressing
 
(1, 4, 5, 6, 8, 11)
GUANGZHOU WONTON SOUP
Silken chicken dumpling with wealthy chicken broth
 
(1, 3, 6, 11)
ZHU HAI CRAB CHILLI
 
Deep fried Ashoka soft shell crab, carrot, Kenya bean, lime leaves, sunflower seeds in thai chilli dressing
 
(2, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12)
SOUTH EAST SELECTION OF DIM SUM
 
Beef Xiao Long Bao, Scallop Siew May, Shrimp Black Hargow, Green scallop Hargow & Red lobster Hargow
 
(1, 2, 11, 14)
 
CRISPY PEKING DUCK
 
Roasted Peking duck, Chinese steamed pancake, cucumber, spring onion, hoisin sauce
 
(1, 4, 11, 12)
 
MACAU STEAMED FISH
 
Sea bass fillet, ginger, spring onion, coriander leaves, superior soya sauce
 
(1, 4, 6, 11)
SICHUAN ENTRECȎTE
 
Beef entrecôte USDA Prime, shimeji, shiitake, Sichuan pepper sauce
 
(1, 2, 4, 6, 7, 11, 13)
CHENG DU FORTUNE BALL
Chocolate ball, mochi mango, fortune cookies
 
(1, 3, 7)
 
SaSaZu - opravdová Asie v Praze
Oblíbená pražská restaurace SaSaZu je tím pravým místem pro všechny milovníky asijské
kuchyně. Výrazný a osobitý rukopis šéfkuchaře Andyho Tana je poznat u každého pokrmu, který
na rozmanitém jídelním lístku najdete. Andy, který pochází z Indonésie, si odsud přinesl lásku
k rozmanitým chutím, barvám a čerstvým surovinám. Vše dotáhl k dokonalosti dlouholetým
působením ve vyhlášených evropských restauracích a nyní se jeho uměním pyšní právě pražské
SaSaZu.
S Andyho pomocí se v SaSaZu ponoříme do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a
poznáme nečekané a báječné kombinace, které jeho kuchyně nabízí. V souladu s jeho hlavním
cílem tak pomyslně procestujeme opravdovou Asii, od Blízkého východu a Indie, přes Čínu a
jihovýchodní Asiii, až po Japonsko. Poznáme tak asijskou kuchyni s jejími neopakovatelnými
barevnými a chuťovými kombinace, naservírovanou ve stylu prvotřídní evropské restaurace.
SaSaZu svým návštěvníkům vždy nabídne nečekaný a autentický smyslový zážitek, který potěší
nejen jejich chuťové pohárky, ale díky kreativnímu designu jednotlivých pokrmů a jejich citlivě
vybrané barevné kombinaci přináší také požitek vizuální.Oslavte čínský nový rok v pražské restauraci SaSaZu
 
Rok prasete začíná 5. února a vy ho můžete oslavit s autentickým menu od šéfkuchaře Andyho
 
Tana
 
Podle čínské tradice můžete také na symbolický strom přání zavěsit obálku s kartičku, na kterou
 
napíšete, co byste si v novém roce nejvíce přáli
  red/Zdroj: Red/SaSaZu