Autogramiáda Anife Hassan Vyskočil k vydání její neobvyklé kuchařské knihy To jsem já, Anife

Autogramiáda Anife Hassan Vyskočil k vydání její neobvyklé kuchařské knihy To jsem já, Anife

Autogramiáda Anife Hassan Vyskočil k vydání její neobvyklé kuchařské knihy To jsem já, Anife

Autogramiáda Anife Hassan Vyskočil k vydání její neobvyklé kuchařské knihy To jsem já, Anife.

Akce se koná ve čtvrtek 5. února 2015 od 16 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze.

Anife Hassan Vyskočil podepíše fanouškům svoji kuchařku To jsem já, Anife

Autogramiáda temperamentní tanečnice, moderátorky a herečky Anife Hassan Vyskočil se uskuteční ve čtvrtek 5. února 2015 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze. Anife bude podepisovat svoji první kuchařskou knihu s názvem „To jsem já, Anife“. Kromě receptů z nejrůznějších exotických kuchyní obsahuje výpravná kniha nesčetné příběhy z cest, ale i historky ze soukromého života Anife. Zachovává také Anifin svérázný přístup k českému jazyku s výrazy jako jsou kokurky nebo měsíčníky.

Anife ve své knize postupně představuje střípky z kuchařského umění a životního stylu Maroka, Tuniska, Bosny, Turecka a svého rodného Bulharska. Díky její radosti ze života, neutuchající lásce k vaření a svéráznému stylu se v knize „To jsem já, Anife“ čtenáři nabízejí jedinečné, nejen kulinářské zážitky. Poutavé příběhy, recepty a fotografie lákají k vaření, ochutnávání i cestování. „Chtěla jsem, aby kuchařka lidem dala víc než jen recept, ale taky odkud ten recept mám a při jaké příležitosti jsem ho získala a taky, co jsem viděla v dané zemi,“ vysvětluje Anife. V knize se tak například dozvíte, jak se Anife seznámila se svým přítelem Vernesem, jak ji její bosenská tchýně zkoušela z vaření a žehlení nebo jaké bylo její dětství v Bulharsku.

Vařit začala Anife na popud maminky už v útlém věku. „Máma, která pracovala v nemocnici a zachraňovala životy, neměla moc času, aby se přes týden starala o domácnost. Tak si mě a sestry vzala každý víkend pod své velení a učila nás domácím pracím a také vařit. Bylo mi asi tak sedm let, když mě naučila moje první jídlo Bob čorba (fazolová polévka),“ vzpomíná Anife. V knize „To jsem já, Anife“ najdete také řadu zdánlivě nesmyslných slov a slovních spojení jako jsou například kokurky, frplout, thine, měsíčníky nebo dobrou huť. Nejedná se o dosud neznámé exotické ingredience nebo nedbalost redaktora, ale o záměr zachovat autenticitu Anifiny osobnosti. „Původně jsme si říkali, že knížku po Anife někdo přepíše do „správné“ češtiny, ale výsledek se nám nezamlouval. Z textu se vytrácela její živá spontánní osobnost a působil neosobně a bez šťávy, jako text bedekru. Po několika pokusech nějak to vyřešit jsme se nakonec rozhodli hodit pravidla pravopisu za hlavu a nechat Anifina slova taková, jak je opravdu říká,“ vysvětluje odpovědná redaktorka knihy Petra Diestlerová.

____________________________________________________________________

Anife Hassan Vyskočil: To jsem já, Anife

Počet stran 192, MOC 369 Kč

Euromedia Group, k. s. - Ikar roku 2015

Vydání první

www.bux.cz

Anife Hassan Vyskočil (* 1974) je etnická Turkyně narozená v Bulharsku. Působí jako tanečnice, moderátorka a herečka. Do Česka se dostala omylem, když předčasně vystoupila z autobusu směřujícího do Německa. Usadila se tu se synem Harim Hasanem a nyní s přítelem žije v Praze.

Nakladatelství Ikar patří do portfolia nakladatelských značek společnosti Euromedia Group, k. s. Zaměřuje se především na ženské čtenářky, kterým nabízí romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Mezi zavedené a celosvětově úspěšné autory Ikaru patří Danielle Steel, Joy Fieldingová, Rosamunde Pilcherová, Barbara Woodová, Erich Maria Remarque, Lion Feuchtwanger či Johannes Mario Simmel; z českých autorů např. Klára Janečková či Hana Marie Körnerová.